Χρυσή Αυγή: Ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Χρυσή Αυγή: Ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Ένοχος κρίνεται από το δικαστήριο και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα

Αποκαθίσταται η δημοκρατία και ο πολιτισμός στην Ελλάδα - Ιστορικές στιγμές

Ως λαμπρή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή μέρα για τη δημοκρατία στην Ελλάδα καθώς η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή κρίνεται από το δικαστήριο ως ένοχη ως εγκληματική οργάνωση που δρούσε κάτω υπό τον μανδύα του πολιτικού κόμματος.

Ενοχοι κρίνονται Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και Λαγός για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ενώ το δικαστήριο έκρινε ένοχους όλους τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία Φύσσα με πρώτο τον Γιώργο Ρουπακιά πλην των κατηγορουμένων Σαντοριναίο και Τσακανίκα.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα Φύσσα δήλωσε: «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η έδρα ανακοίνωσε μόλις πως ο Γιώργος Ρουπακιάς κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί. Από τη δίκη απουσιάζουν οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά και ο Γιώργος Ρουπακιάς.  

Ο Ρουπακιάς κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν, όπως και 15 άλλα άτομα με περιφερειακό ρόλο στη δολοφονία. Στην αίθουσα συνεχίζεται η ανάγνωση της απόφασης.  

Από τους 18 κατηγορούμενους για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 16, εκτός από τους Σαντοριναίο και Τσακανίκα. Αναλυτικά ένοχοι είναι οι: Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος , Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης. 

«Ο λαός της Αθήνας δίνει την ετυμηγορία του. Δεν είναι αθώοι, για τη δράση και τις δολοφονίες, για τη δηλητηρίαση της ελληνικής κοινωνίας με μίσος και διχασμό. Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η Χρυσή Αυγή στη συνείδηση του ελληνικού λαού είναι εγκληματική οργάνωση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας φθάνοντας στο Εφετείο εν όψει της ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν οι συγκεντρωμένοι μόλις έγινε γνωστή η καταδικαστική απόφαση για τον Γιώργο Ρουπακιά ο οποίος δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. 

 

Περίπου 15.000 άτομα βρίσκονται αυτήν την ώρα στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου, σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ.

 

Loader