Η Αγγλική Σχολή Λευκωσίας προάγει τη γνώση, περιορίζοντας τη χρήση κινητών τηλεφώνων

Η Αγγλική Σχολή Λευκωσίας προάγει τη γνώση, περιορίζοντας τη χρήση κινητών τηλεφώνων

Η νέα πολιτική θα εφαρμοστεί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

 Η Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, με στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλούς εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, το οποίο προάγει τη μάθηση, προχωρεί στην εφαρμογή του περιορισμού της χρήσης κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές, εντός του σχολικού χώρου. Η απόφαση αυτή λήφθηκε κατόπιν προσεκτικής εξέτασης των αναγκών των μαθητών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν στη σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και των διεθνών πρακτικών. 

H νέα πολιτική έχει ως στόχο να ενισχύσει τη συγκέντρωση των μαθητών κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και να μειώσει τις πιθανότητες διάσπασης της προσοχής τους. Παράλληλα, επιδιώκει να προστατεύσει τους μαθητές από πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με την αλόγιστη χρήση των κινητών τηλεφώνων, όπως η διαδικτυακή παρενόχληση και η πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο, καθώς και να αυξήσει την κοινωνική αλληλεπίδραση κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μαθητές θα επιτρέπεται να έχουν μαζί τους στο σχολείο το κινητό τους τηλέφωνο, ωστόσο, θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένο. Η χρήση του θα επιτρέπεται για λόγους ασφάλειας και σε περίπτωση ανάγκης επικοινωνίας με τους γονείς/κηδεμόνες τους.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της εκπαιδευτικής εμπειρίας των μαθητών μας, προωθώντας ένα περιβάλλον στο οποίο η μάθηση και η προσωπική ανάπτυξη βρίσκονται στο επίκεντρο», δήλωσε ο Διευθυντής της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας, Στιούαρτ Γουόκερ. «Η απόφαση αυτή υποστηρίζει την αποστολή μας να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση, προετοιμάζοντας τους μαθητές μας για τις προκλήσεις του αύριο», συμπλήρωσε ο κ. Γουόκερ.

Η νέα πολιτική θα εφαρμοστεί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και η διοίκηση του σχολείου, σε συνεργασία με τους καθηγητές και τους γονείς, θα παρακολουθεί στενά την εφαρμογή της πολιτικής και θα αξιολογεί την επίδρασή της στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η Αγγλική Σχολή Λευκωσίας θα συνεχίσει να καινοτομεί και να εφαρμόζει πρακτικές που προάγουν το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για την εκπαίδευση και την ευημερία των μαθητών της.

1

Loader