Η αγορά του Twitter από τον Elon Musk έστρεψε χρήστες στο Mastodon

Η αγορά του Twitter από τον Elon Musk έστρεψε χρήστες στο Mastodon

Οι χρήστες διπλασιάστηκαν απότομα με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα με την ταχύτητα του διακομιστή

Στο Mastodon έστρεψε αρκετούς χρήστες η αγορά του Twitter από τον Elon Musk, αφού οι χρήστες της πλατφόρμα διπλασιάστηκαν απότομα με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα με την ταχύτητα του διακομιστή του.

Συγκεκριμένα το πρωί της Δευτέρας, ένας από τους κύριους διακομιστές του Mastodon κατέγραψε τόση επισκεψιμότητα, που υπήρξε επιβράδυνση στην ταχύτητα της πλατφόρμας. Η αυξημένη κίνηση έπληξε τον διακομιστή mastodon.social, που είναι ίσως το πιο δημοφιλές μέσο στο αποκεντρωμένο κοινωνικό δίκτυο.

«Το Mastodon.social είναι αργό αυτή τη στιγμή, όσο μπορώ να καταλάβω, επειδή υπάρχουν διπλάσιοι άνθρωποι που το χρησιμοποιούν ταυτόχρονα», έγραψε ο ιδρυτής Eugen Rochko. Αποτέλεσμα της αύξησης της επισκεψιμότητας, η οποία ήταν αρκετά σημαντική, “ανάγκασε” τον Rochko να αποφασίσει να διαγράψει προσωρινά το mastodon.social από τη λίστα των διαδικτυακών κοινοτήτων στις οποίες μπορούν να εγγραφούν νέοι χρήστες.

Διάβασε Επίσης: Navalny: Το νέο ντοκιμαντέρ που αφορά τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης και μόνιμο πρόβλημα του Vladimir Putin

Στην ίδια ανάρτηση, ο Rochko πρόσθεσε: «Εργάζομαι για να το κάνω ξανά γρήγορο, αλλά στο μεταξύ, θυμηθείτε να προσκαλέσετε τους ανθρώπους να εγγραφούν στο mastodon.org αντί απευθείας στο mastodon.social. Οι χρήστες δεν χρειάζεται να βρίσκονται στον ίδιο διακομιστή για να σας ακολουθήσουν» είπε.

To Mastodon καταγράφει αύξηση σε νέους χρήστες ήδη από την ημέρα που ο Elon Musk αγόρασε ένα μερίδιο στο Twitter νωρίτερα αυτόν τον μήνα, καθώς λειτουργεί σχεδόν όπως το Twitter όσον αφορά τις δυνατότητες microblogging. Ωστόσο, από την πλευρά της υποδομής μια μεγάλη διαφορά είναι η αποκεντρωμένη φύση του Mastodon.

Διάβασε Επίσης: Η νέα ρομαντική κομεντί του Hallmark με πρωταγωνιστές δύο ηθοποιούς με σύνδρομο Down

Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Rochko είπε ότι είχε επιλύσει το πρόβλημα στην ταχύτητα του διακομιστή mastodon.social. Παρόλα αυτά, είναι μακρύς ο δρόμος για να φτάσει στην κλίματα του Twitter, αφού το Twitter έχει 217 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά αντίθετα με το Mastodon που έχει πάνω από 3,5 εκατομμύρια. 

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader