Η απόφαση της Ελισάβετ για να μη νιώσει άβολα ο πρίγκιπας Χάρι

Η απόφαση της Ελισάβετ για να μη νιώσει άβολα ο πρίγκιπας Χάρι

Ένα μεγάλο ζήτημα προέκυψε με την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, σχετικά με το εάν θα εμφανιστούν ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Άντριου με στρατιωτικές στολές.

Σύμφωνα με την Daily Mail, σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να μην φορέσει κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας στρατιωτική στολή, προκειμένου να παρουσιάσουν ένα ενιαίο οικογενειακό μέτωπο.
 

11

Πίσω από τα παρασκήνια, οι αυλικοί έχουν ενοχληθεί από την ανησυχία πως ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τους επίσημους στρατιωτικούς τίτλους του, αφότου εγκατέλειψε τα βασιλικά του καθήκοντα και μετακόμισε στις ΗΠΑ, θα ήταν ο μόνος ανώτερος βασιλικός που δε θα φορούσε στολή. Λέγεται μάλιστα, πως ο πρίγκιπας Χάρι - που επέστρεψε στην Αγγλία για να παραστεί στην κηδεία του παππού του- ζήτησε να φορέσει την ίδια στολή που είχε βάλει και στο γάμο του τον Μάιο του 2018.

Το ζήτημα επιδεινώθηκε όταν ο πρίγκιπας Άντριου ζήτησε κι αυτός με τη σειρά του, να φορέσει την στολή του ναυάρχου, μια θέση που έχει χάσει μετά την αποχώρησή του από τα δημόσια καθήκοντα στον απόηχο του σκανδάλου Επστάιν. Μπορεί, βέβαια, ο Άντριου να μην έχει χάσει τους επίτιμους στρατιωτικούς τίτλους του, ωστόσο δε θα μπορούσε να βάλει τη συγκεκριμένη στολή.

Μόνο ο Χάρι και ο Άντριου δεν θα φορούσαν στολές στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου
Πάντως, το αποτέλεσμα θα ήταν ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Χάρι να είναι τα μόνα μέλη της βασιλικής οικογένειας που δε θα εμφανίζονταν με στρατιωτικές στολές. Μια πηγή δήλωσε στη Daily Mail: «Υπήρχε ο κίνδυνος πραγματικής ανησυχίας».

22


Η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε τελικά να μην φορέσει κανείς στρατιωτική στολή στην κηδεία του συζύγου της

Φυσικά, τη λύση έδωσε η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία αποφάσισε ότι για να διατηρηθεί η οικογενειακή ενότητα και να αποφευχθεί οποιαδήποτε δημόσια ταπείνωση για τον Χάρι, όλοι θα φοράνε τα ίδια: παλτό και μαύρες γραβάτες για τους άνδρες και απλά μαύρα ρούχα για τις γυναίκες.

Πιστεύεται ότι είναι μόνο η δεύτερη φορά που εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δε θα φορέσουν στρατιωτικές στολές στην κηδεία ενός μονάρχη ή του συζύγου του. Ωστόσο, αυτό θεωρείται ως ένα κλαδί ελιάς για τον Χάρι μετά την συνταρακτική συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ, στην οποία κατηγόρησαν μέλη της άμεσης οικογένειάς του για ρατσισμό.

Κλαδί ελιάς από την βασίλισσα Ελισάβετ στον Χάρι
Πίσω από την απόφαση αυτή της βασίλισσας Ελισάβετ πιστεύεται ότι υπάρχει μια ειλικρινή επιθυμία για μια προσπάθεια επιδιόρθωσης των πληγωμένων οικογενειακών σχέσεων, ιδιαίτερα όσον αφορά στο χάσμα μεταξύ του Χάρι και του μεγαλύτερου αδερφού του Γουίλιαμ, με την κηδεία του αγαπημένου τους παππού, πρίγκιπα Φίλιππου, να είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσει.

33


Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας με στρατιωτικές στολές στην κηδεία της βασιλομήτωρ

Η τελετή που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το μεσημέρι θεωρείται βασιλική τελετουργική κηδεία, με τον πρίγκιπα Φίλιππο να έχει ζητήσει πριν από τον θάνατό του, να είναι απλή. Δε θα είναι τόσο μεγάλη όσο μια κρατική κηδεία, αλλά πολλά από τα τελετουργικά στοιχεία είναι τα ίδια. Όπως έγινε και στην κηδεία της βασιλομήτωρ πριν από 19 χρόνια.


Πηγή

Loader