Η ασιατική χώρα που αντιμετωπίζει με επιτυχία τον κορωνοϊό

Η ασιατική χώρα που αντιμετωπίζει με επιτυχία τον κορωνοϊό

Χωρίς να ανήκει στον ΠΟΥ

Yπάρχει μία χώρα, και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από τηv Κίνα που έχει μόλις 45 κρούσματα και έναν νεκρό

Η Ταιβάν θεωρείται από τους επιστήμονες φωτεινό παράδειγμα προς τις υπόλοιπες χώρες που άργησαν να πάρουν μέτρα και η περίπτωσή της είναι απόδειξη του ρητού ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Με πληθυσμό 25.000.000 η Ταιβάν έκανε 4 κινήσεις για να προστατεύσει τον πληθυσμό της, την ίδια ώρα που η Νότια Κορέα που βρίσκεται δίπλα μετράει καθημερινά καινούργια κρούσματα και νεκρούς. Επέβαλε απαγόρευση πτήσεων κατευθείαν από τα πρώτο ξέσπασμα του ιού προς την πόλη Γουχάν. Όσοι έφτασαν από τη Κίνα τις πρώτες ημέρες μπήκαν σε υποχρεωτική 14ημερη καραντίνα, την ώρα που ακόμα ο υπόλοιπος κόσμος πίστευε πως ο κορωνοϊός είναι καθαρά πρόβλημα της Κίνας.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ταξιδιώτης μάς έστειλε βίντεο από το Αεροδρόμιο Λάρνακας

Διόρισε εκτάκτως σε θέσεις κλειδιά στο δημόσιο τομέα πανεπιστημιακούς με ειδίκευση στις λοιμώξεις και τους ιούς. Οι αποφάσεις που έπαιρναν και οι προτάσεις τους, εφαρμόζονταν αμέσως και δεν χρειάζονταν τη συναίνεση της βουλής.

njkhhjkjhk

Εφοδιάστηκε αμέσως με 45.000.000 ιατρικές μάσκες τις οποίες μοίρασε δωρεάν στους πολίτες της, και στο νοσηλευτικό προσωπικό. Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη κιόλας ημέρα που η Ιταλία ανακοίνωσε κρούσμα, οι μάσκες στην Ελλάδα ήταν είδος προς εξαφάνιση.

Σε κάθε δημόσιο κτίριο τοποθετήθηκαν συσκευές απολύμανσης, ενώ οι βάρδιες καθαρισμού κάλυπταν όλο το 24ωρο. Επίσης στα ΜΜΜ αύξησε τα δρομολόγια ώστε να αποφεύγεται ο συνωστιμός των κατοίκων που μετακινούνταν προς τις δουλείες τους.

Ενώ διανύουμε τον τρίτο μήνα της επιδημίας, που έχει στοιχίσει παγκοσμίως τη ζωή σε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους και άνω των 114.000 έχουν ασθενήσει, η Ταϊβάν έχει καταφέρει να διατηρήσει έναν πολύ χαμηλό αριθμό κρουσμάτων, μόλις 45 και έχει καταγραφεί μόνο ένας νεκρός. Αυτό μάλιστα σε αντίθεση με άλλες γειτονικές χώρες της Κίνας, όπως η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα που μόλις τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως καταφέρνουν να ελέγξουν τον ιό.

Βλέπετε η νησιωτική χώρα δεν είναι καν μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (για την ακρίβεια είναι η μόνη χώρα στην οποία έχουν καταγραφεί κρούσματα του κορονοϊού και δεν είναι μέλος του Π.Ο.Υ), γεγονός που σημαίνει ότι οι υγειονομικές αρχές και η κυβέρνηση δεν λαμβάνουν και την πολύτιμη βοήθεια για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Πηγή
Loader