Η Δανία αποσύρει προϊόντα ramen σούπας επειδή είναι πολύ καυτερά για τους πολίτες

Η Δανία αποσύρει προϊόντα ramen σούπας επειδή είναι πολύ καυτερά για τους πολίτες

Η Υπηρεσία Κτηνιατρικών και Τροφίμων της Δανίας δήλωσε ότι εκτίμησε τα επίπεδα της καψαϊκίνης σε ένα μόνο πακέτο ως «τόσο υψηλά που ενέχουν κίνδυνο να αναπτύξει ο καταναλωτής οξεία δηλητηρίαση»

Η Δανία ανακάλεσε πολλά πικάντικα προϊόντα ράμεν της νοτιοκορεατικής εταιρείας Samyang, ισχυριζόμενη ότι είναι τόσο καυτερά, που τα επίπεδα καψαϊκίνης σε αυτά θα μπορούσαν να δηλητηριάσουν τους καταναλωτές.

Τρεις καυτερές γεύσεις της σειράς Samyang instant ramen αποσύρονται: Buldak 3x Spicy & Hot Chicken, 2x Spicy & Hot Chicken και Hot Chicken Stew. Η υπηρεσία τροφίμων της Δανίας εξέδωσε την ανάκληση και προειδοποίηση την Τρίτη, καλώντας τους καταναλωτές να αποφύγουν το προϊόν. Αλλά η εταιρεία Samyang λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα του φαγητού.

«Κατανοούμε ότι η δανική αρχή τροφίμων ανακάλεσε τα προϊόντα, όχι λόγω προβλήματος στην ποιότητά τους, αλλά επειδή ήταν πολύ πικάντικα», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση στο BBC. «Τα προϊόντα εξάγονται παγκοσμίως. Είναι όμως η πρώτη φορά που ανακαλούνται για τον παραπάνω λόγο».

Είναι άγνωστο εάν κάποια συγκεκριμένα περιστατικά στη Δανία ώθησαν τις αρχές εκεί να λάβουν μέτρα. Η Δανική Υπηρεσία Κτηνιατρικών και Τροφίμων δήλωσε ότι εκτίμησε τα επίπεδα της καψαϊκίνης σε ένα μόνο πακέτο ως «τόσο υψηλά που ενέχουν κίνδυνο να αναπτύξει ο καταναλωτής οξεία δηλητηρίαση». «Εάν έχετε τα προϊόντα, θα πρέπει να τα απορρίψετε ή να τα επιστρέψετε στο κατάστημα από όπου αγοράστηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Τόνισε επίσης την προειδοποίηση για τα παιδιά, για τα οποία το εξαιρετικά πικάντικο φαγητό μπορεί να προκαλέσει βλάβη.

Η ανακοίνωση έχει πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις στο διαδίκτυο με πολλές αντιδράσεις από τους λάτρεις των πικάντικων φαγητών. Πολλοί έχουν διατυπώσει ισχυρισμούς για τη χαμηλή ανοχή των Δανών στα μπαχαρικά.

Η Samyang είπε ότι σχεδιάζει να «εξετάσει προσεκτικά τους τοπικούς κανονισμούς» στη Δανία και να απαντήσει μετά από αυτό. Τα προϊόντα δεν φαίνεται να έχουν ανακληθεί στο παρελθόν σε καμία άλλη χώρα, ούτε έχουν εκδοθεί άλλες προειδοποιήσεις ασφαλείας. Η καψαϊκίνη είναι η χημική ένωση στις πιπεριές τσίλι που δημιουργεί την αίσθηση καψίματος. Όταν οι άνθρωποι τρώνε πιπεριές, η καψαϊκίνη απελευθερώνεται στο σάλιο και συνδέεται με τους υποδοχείς στο στόμα.

Η Samyang είναι ένας σημαντικός κατασκευαστής τροφίμων στη Νότια Κορέα, η οποία αυτοαποκαλείται ως η πρώτη εταιρεία στη χώρα που δημιούργησε instant noodles, στη δεκαετία του 1960.

 

Photo by Bon Vivant on Unsplash

Loader