Η ΕΕ κλείνει τα σύνορά της για ένα μήνα

Η ΕΕ κλείνει τα σύνορά της για ένα μήνα

Μένουμε Ευρώπη (ανανεωμένης ανάγνωσης)

Το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάστημα 30 ημερών, αποφάσισαν οι ηγέτες των χωρών μελών που συνεδρίασαν σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.  

Τα ευρωπαϊκά σύνορα κλείνουν προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα «συντονίσει» την επιστροφή των Ευρωπαίων που έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό. Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, συμφωνήθηκε να διεξαχθεί και νέα τηλεδιάσκεψη των ηγετών την επόμενη εβδομάδα.  

Υπό σύσταση ειδική επιτροπή της Κομισιόν για τον κορωνοϊό  

Συμβουλευτική επιτροπή για τη νόσο του κορωνοϊού, αποτελούμενη από επιδημιολόγους και ιολόγους από διάφορα κράτη-μέλη, «η οποία θα καταρτίσει κατευθυντήριες γραμμές για βασιζόμενα στην επιστήμη και συντονισμένα μέτρα διαχείρισης κινδύνου», συνέστησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής που συστάθηκε βάσει εντολής των κρατών-μελών, θα είναι η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και συμπρόεδρος η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου.  

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι «ο κορωνοϊός αλλάζει γρήγορα τις ζωές και τις κοινωνίες μας» και τόνισε πως «όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να λαμβάνουν κάθε μέρα καλά τεκμηριωμένες και ενδεδειγμένες αποφάσεις για τους Ευρωπαίους».  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP 

Loader