Η επίσημη πρόσκληση για την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου

Η επίσημη πρόσκληση για την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου

Η Καμίλα στέφεται βασίλισσα δίπλα στον Κάρολο

Η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς θα στεφθεί επισήμως βασίλισσα δίπλα στον βασιλιά Κάρολο, τον επόμενο μήνα.

Στις προσκλήσεις που εστάλησαν για την επικείμενη τελετή στέψης, επιβεβαιώνεται ότι δεν θα φέρει τον τίτλο «βασιλική σύζυγος», αλλά βασίλισσα. 

Η περίτεχνη πρόσκληση, η οποία φέρεται να στάλθηκε σε 2.000 άτομα, καλεί στη «Στέψη των Μεγαλειοτήτων βασιλιά Καρόλου Γ' & βασίλισσας Καμίλας - Με εντολή του βασιλιά, ο κόμης Μάρσαλ καλείται να σας προσκαλέσει στο Αβαείο του Ουέστμινστερ την 6η Μαΐου 2023».

Η πρόσκληση, σχεδιασμένη από τον Άντριου Τζέμιεσον, περιλαμβάνει επίσης μια εικονογράφηση με το οικόσημο της Καμίλα.

Μιλώντας στην Daily Mail, ανώτερος βασιλικός σύμβουλος επιβεβαίωσε ότι θα φέρει τον τίτλο βασίλισσα από εδώ και στο εξής. Η ίδια πηγή εξήγησε πως τους πρώτους μήνες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ είχε νόημα να γίνεται αναφορά στην Καμίλα ως «βασιλική σύζυγος». 

«Η στέψη είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το "βασίλισσα Καμίλα" ως επίσημη ιδιότητα. Όλες οι προηγούμενες βασιλικές σύζυγοι ήταν γνωστές ως βασίλισσα συν το μικρό τους όνομα».

Ο ιστότοπος του βασικού οίκου θα ενημερωθεί πριν από τη στέψη ώστε να αντικατοπτρίζει την αλλαγή του τίτλου της Καμίλα, δήλωσε το παλάτι.

Με αφορμή τη στέψη, κυκλοφόρησε και ένα νέο κοινό πορτρέτο του βασιλικού ζεύγους. Απεικονίζονται χαμογελαστοί στο μπλε σαλόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ.

 

Σημειώνεται πως τον Φεβρουάριο του 2022 η βασίλισσα Ελισσάβετ είχε εκφράσει την «ειλικρινή επιθυμία της ότι, όταν έρθει εκείνη η ώρα, η Καμίλα να γίνει ως βασιλική σύζυγός». 

Η Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς, η οποία είναι η δεύτερη σύζυγος του Καρόλου, έγινε δούκισσα της Κορνουάλης όταν οι δυο τους παντρεύτηκαν το 2005. Μετά τον γάμο, το - τότε - νέο μέλος της οικογένειας αποφάσισε να μην πάρει τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας - τον οποίο χρησιμοποιούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

 

Πηγή

Loader