Η επιστροφή του Keanu Reeves στο "John Wick 4" θα φέρει επιρροές από Ελλάδα

Η επιστροφή του Keanu Reeves στο "John Wick 4" θα φέρει επιρροές από Ελλάδα

Κάνει πρεμιέρα τη νέα χρονιά

Συγκεκριμένα, ο Stahelski μιλώντας στο περιοδικό Empire για τις τρεις βασικές επιρροές του John Wick: Chapter 4 και από που τις αντλεί, διότι μια εξ αυτών έχει τη βάση της στην ελληνική μυθολογία.

 "Εάν πάρετε το "Ο Καλός, Ο Κακός και ο Άσχημος", το βάλετε μαζί με το "Zatoichi' και πετάξετε και έναν ελληνικό μύθο μέσα, τότε θα πάρετε το John Wick 4. Και ποιος άλλος μπορεί να πει τέτοια περιγραφή για μια ταινία; Τώρα ξέρετε γιατί λατρεύω να κάνω τα John Wick. είπε ο Stahelski. 

Για όσους δε γνωρίζουν, η ταινία "Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος" του 1966 είναι ένα από τα θρυλικότερα γουέστερν φιλμ όλων των εποχών, με πρωταγωνιστή τον Clint Eastwood. To Zatoichi αναφέρεται στον φανταστικό χαρακτήρα γνωστό ως "Τυφλό Σαμουράι" που δημιούργησε ο Kan Shimozawa το 1948 και έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και anime σειρές. Όμως το ανατρεπτικό στοιχείο είναι η μίξη της ελληνικής μυθολογίας στην πλοκή του νέου John Wick και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα δεθεί και ποιος θα είναι αυτός ο μύθος. 

 

Επίσης, ο Stahelski ανέφερε ότι η 4η John Wick ταινία θα είναι "πολύ διαφορετική και πολύ πιο επική σε κλίμακα", μιας και τώρα που βρέθηκε η φόρμουλα της επιτυχίας αναζητά τρόπους να μην κάνει το ίδιο ξανά και ξανά. 

Η σύνοψη της ταινίας έχει ως εξής: 

Ο John Wick (Keanu Reeves) ανακαλύπτει ένα μονοπάτι για να νικήσει το High Table. Αλλά πριν κερδίσει την ελευθερία του, ο Wick πρέπει να αντιμετωπίσει έναν νέο εχθρό με ισχυρές συμμαχίες σε όλο τον κόσμο και δυνάμεις που μετατρέπουν παλιούς φίλους σε εχθρούς.

Το all-star cast της ταινίας περιλαμβάνει τους: Donnie Yen (Ip Man, Rogue One), Hiroyuki Sanada (Mortal Kombat), Shamier Anderson, Bill Skarsgard (IT), Rina Sawayama, Scott Adkins (ταινίες Undisputed), και Clancy Brown. Τη σκηνοθεσία του John Wick 4 υπογράφει και πάλι ο Chad Stahelski σε σενάριο των Shay Hatten και Michael Finch. 

Όσον αφορά το κινηματογραφικό σύμπαν του John Wick, πρόσφατα μάθαμε ότι τελικά ο Keanu Reeves θα εμφανιστεί ως John Wick στη spinoff ταινία "Ballerina" της Ana De Armas, μαζί με τον Ian McShane ως Winston. Επίσης, εντός του John Wick Cinematic Universe στα σκαριά βρίσκεται η σειρά The Continental που θα προβληθεί μέσα από το Amazon Prime Video. 

To John Wick: Chapter 4 βγαίνει στις αίθουσες στις 24 Μαρτίου 2023.

 

Πηγή

Loader