Η γκαλερί Ζουμπουλάκη τιμά τους ντελιβεράδες και γίνεται talk of the town

Η γκαλερί Ζουμπουλάκη τιμά τους ντελιβεράδες και γίνεται talk of the town

 Τους αφανείς «ήρωες» δηλαδή, της εποχής μας

Περνώντας από τη βιτρίνα της γκαλερί Ζουμπουλάκη στην οδό Κριεζώτου 6, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το installation της Ανδριάνας Βερβέτη, που έγινε μέσα σε ώρες talk of the town, καθώς είναι αφιερωμένο στον ανώνυμο ντελιβερά, που οποιαδήποτε ώρα χτυπάει την πόρτα μας για να φέρει ό,τι θέλουμε· καφέ, φαγητό, φάρμακα, βιβλία, είδη πρώτης ανάγκης…

Επάγγελμα παντός καιρού, επικίνδυνο πάνω στο παπάκι, χωρίς ωράριο, δύσκολο, κουραστικό και γεμάτο άγχος για την έγκαιρη παράδοση. Κι όμως τα παιδιά των delivery είναι πάντα με ένα ευγενικό χαμόγελο κι αξίζουν τον σεβασμό και την αγάπη μας, γιατί ακόμα κι όταν το χιόνι σκεπάζει την πόλη, εκείνα θα είναι πάντα στις επάλξεις για να μας εξυπηρετήσουν.

45546788
Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν

To χρωματιστό γλυπτό που έχει την κεντρική θέση στην εγκατάσταση φιλοτέχνησε η γλύπτρια Άννα Βενέτη. Ο δικός της ντελιβεράς φοράει μάσκα και κράνος, biker leather jacket και δερμάτινα γάντια, ενώ γύρω του λέξεις της εποχής, όπως «click inside», «click away», «akordeon», συμπληρώνουν το πρώτο εικαστικό έργο, που τιμάει τους άγνωστους ήρωες της καθημερινότητάς μας.

Πηγή

Loader