Η γυναίκα «σύμβολο» κατά του πολέμου στην Ουκρανία, μιλά για τη φωτογραφία της που έγινε viral

Η γυναίκα «σύμβολο» κατά του πολέμου στην Ουκρανία, μιλά για τη φωτογραφία της που έγινε viral

Απαντά και για τα fake news σχετικά με τη φωτογραφία της

Είναι η Olena Kurilo και είναι 52 χρονών. Στο επάγγελμα είναι δασκάλα και τραυματίστηκε όταν το σπίτι της στην πόλη Chuguiv της Ουκρανίας βομβαρδίστηκε.

Η γυναίκα μιλώντας στο Euronews στο Twitter δήλωσε: «Ποτέ δεν πίστευα ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε σε αυτή τη ζωή. Γράφαμε και διαβάζαμε ποιήματα για τον πόλεμο. Εγώ, ως σκηνοθέτης και εκπαιδευτικός διάβαζα στην ιστορία για αυτόν, αλλά δεν πίστευα ότι θα συμβεί στην πατρίδα μου. Το σπίτι μου καταστράφηκε εντελώς. Δεν υπάρχουν παράθυρα ή πόρτες. Μια πόρτα μάλιστα, εκτοξεύτηκε στον αέρα. Ακόμα και το πάτωμα έχει ξεριζωθεί.

Είμαι απλώς πολύ τυχερή. Μάλλον έχω φύλακα άγγελο, γι’ αυτό είμαι ζωντανή. Θα σταθώ στα πόδια μου και θα κάνω τα πάντα για την Ουκρανία. Ό,τι μπορώ θα κάνω, με όση ενέργεια έχω. Θα βρίσκομαι πάντα στο πλευρό της πατρίδας μου. Ποτέ, κάτω από καμία συνθήκη δεν θα υποκύψω στον Πούτιν. Προτιμώ να πεθάνω. Είχα σοκαριστεί. Δεν ένιωθα καθόλου πόνο».

Διάβασε Επίσης: Netflix: Δε θα συμπεριλάβει ρωσικά κανάλια 

 

 

Η φωτογραφία της Olena Kurilo έκανε το γύρο του διαδικτύου και πολλοί έσπευσαν να πουν πως δεν είναι η 52χρονη στη φωτογραφία αλλά κάποια γυναίκα που τραυματίστηκε το 2018 έπειτα από έκρηξη στο μετρό του Μιλάνου ή από εκρήξεις που έγιναν το 2014 στο Donmbass.

Διάβασε Επίσης: Τα Stand-Up Comedy που έρχονται τον Μάρτιο στην Κύπρο 

Τη δική της απάντηση έδωσε και η κόρη της Olena Kurilo, η οποία διαψεύδει τις φήμες που κυκλοφόρησαν και δήλωσε: «Πολλοί άνθρωποι μου στέλνουν μηνύματα με διαφορετικές εκδοχές για το ποια είναι η μαμά μου. Μάλιστα, ορισμένοι με κατηγορούν ότι το αίμα στις πληγές είναι χυμός ντομάτας. Δε μπορώ να αντικρούσω όλα αυτά τα ψέματα. Έχω video και φωτογραφίες από τη στιγμή της έκρηξης».

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader