Η Χίλαρι τρολάρει την επιστολή Τραμπ

Η Χίλαρι τρολάρει την επιστολή Τραμπ

Politics in America

Η Χίλαρι Κλίντον αναδημοσίευσε στο Twitter της μια παρωδία επιστολής του Κένεντι προς τον Χρουτσόφ, για να διακωμωδήσει εκείνη που έστειλε πριν μερικές ημέρες ο Ντόναλντ Τραμπ στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  

Ο Αμερικανός πρόεδρος έστειλε όντως στον Τούρκο ομόλογό του την 9η Οκτωβρίου μια επιστολή συνταγμένη σε κάθε άλλο παρά διπλωματικό τόνο, στην προσπάθειά του να τον πείσει να μην διατάξει την έφοδο του τουρκικού στρατού εναντίον σύρων Κούρδων μαχητών. «Μην παριστάνεις τον σκληρό! Μη γίνεσαι ανόητος!» και «Ας κλείσουμε μια καλή συμφωνία», έγραφε μεταξύ άλλων ο Τραμπ στον Ερντογάν.  

Η παρωδία επιστολής που αναπαρήγαγε η Χίλαρι Κλίντον μέσω Twitter αρχικά παρουσιάστηκε σε μια από τις εκπομπές του Τζίμι Κίμελ στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για ένα υποτιθέμενο γράμμα του JFK στον Χρουτσόφ, συνταγμένο σε τόνο παρόμοιο με εκείνον του Τραμπ.  

«Μην είσαι μ...ας, εντάξει; Πάρ' τους πυραύλους σου από την Κούβα!», αρχίζει το κείμενο. «Όλος ο κόσμος θα πει "Γιούχου! Χρουτσόφ! Είναι ο καλύτερος!" Αλλά εάν δεν το κάνεις, όλος ο κόσμος θα πει "τι ηλίθιος" και θα αποκαλεί τη χώρα σου "σοβιετικός κάλος"», συνεχίζει.

Το 1962, η κρίση των πυραύλων στην Κούβα οδήγησε τις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου, όταν οι Κένεντι και Χρουτσόφ επιδόθηκαν σ' ένα μπραντεφέρ που κράτησε μέρες, πριν τελικά βρεθεί διπλωματική λύση.

 

Loader