Η χώρα που διόρισε Υπουργό Μοναξιάς λόγω συνεπειών της πανδημίας

Η χώρα που διόρισε Υπουργό Μοναξιάς λόγω συνεπειών της πανδημίας

Νέο χαρτοφυλάκιο στα χρόνια της πανδημίας

Υπουργός Μοναξιάς διορίστηκε στην Ιαπωνία, καθώς έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι αυτοκτονίες μέσα στην πανδημία.

Η Ιαπωνία διόρισε τον πρώτο της Υπουργό Μοναξιάς μετά την αύξηση των αυτοκτονιών για πρώτη φορά εδώ και 11 χρόνια.

Το ποσοστό αυτοκτονιών αυξήθηκε σημαντικά κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ιαπωνία, γεγονός που ώθησε τον πρωθυπουργό Γιοσιχίντε Σούγκα να διορίσει αυτό τον μήνα, υπουργό Μοναξιάς, τον Τετσούσι Σακαμότο. 

Ο Σακαμότο, έχει ήδη αναλάβει την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στη χώρα, την προώθηση της περιφερειακής ανάκαμψης και την προώθηση πολιτικών για την αντιμετώπιση της κοινωνικής απομόνωσης, όταν  διορίστηκε υπουργός Οικονομικής Ανάκαμψης και αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Οι γυναίκες υποφέρουν από την απομόνωση περισσότερο (απ’ ό,τι οι άνδρες) και ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξάνεται. Ελπίζω να εντοπίσεις τα προβλήματα και να προωθήσεις τα αναγκαία μέτρα», είπε τώρα ο Σούγκα στον Σακαμότο. 

Η μοναξιά αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια πρόβλημα στην Ιαπωνία ωθώντας ακόμη και εταιρείες σε ευρηματικές λύσεις, όπως η κατασκευή ενός ρομπότ, που επιτρέπει στους κατοίκους των σύγχρονων πόλεων να διασκεδάζουν τη μοναξιά τους.

Η ιαπωνική κυβέρνηση δημιούργησε επίσης «γραφείο απομόνωσης/μοναξιάς» στο υπουργικό συμβούλιο στις 19 Φεβρουαρίου για θέματα όπως η αυτοκτονία και η παιδική φτώχεια, που έχουν αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Η αύξηση της κατάθλιψης και του αριθμού των αυτοκτονιών αποδόθηκε στην πανδημία. Οι γυναίκες παρουσιάζουν υψηλότερα επίπεδα μελαγχολίας, τον τελευταίο χρόνο, με σχεδόν 900 να προβαίνουν στο απονενοημένο διάβημα, από τον Οκτώβριο, αύξηση της τάξεως του 70% σε σχέση με πέρσι.

Στις αρμοδιότητες του νέου υπουργού είναι να βοηθάει τα παιδιά που έχουν οικονομικά προβλήματα στις οικογένειές τους και χρειάζονται κάπου να μιλήσουν και να δημιουργήσει ειδικές δραστηριότητες και ένα φόρουμ συζήτησης με σκοπό την καταπολέμηση της κατάθλιψης.

Πληροφορίες: newsbeast.gr και iefimerida.gr

Loader