Η ιδέα του Mark Zuckerberg για την εργασία του μέλλοντος

Η ιδέα του Mark Zuckerberg για την εργασία του μέλλοντος

Εξηγεί γιατί θα είναι πιο δημιουργική

Ο CEO της Meta εξήγησε γιατί οι δουλειές του μέλλοντος θα είναι πιο «δημιουργικές» από τις «παραδοσιακές εργασίες».

Ο Mark Zuckerberg μιλώντας στο Lex Fridman Podcast, ανέφερε πως καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, οι δουλειές που έχουν να κάνουν με αυτή, θα κυριαρχήσουν μελλοντικά.

Ο ίδιος έχει δηλώσει: «Περισσότεροι άνθρωποι στο μέλλον θα πιάνουν δουλειά κάνοντας δημιουργικά πράγματα, συγκριτικά με αυτό που θα θεωρούσαμε σήμερα παραδοσιακή εργασία ή υπηρεσία».

Διάβασε Επίσης: «Μουσείο για το αιδοίο»: Η ιδρύτρια εξηγεί γιατί το μουσείο είναι ιδανικό για γονείς και παιδιά

Η ιδέα του δεν είναι ότι κάθε μελλοντική δουλειά θα περιλαμβάνει ψηφιακή τέχνη. Αντιθέτως, η αυτοματοποίηση ορισμένων βασικών συστημάτων θα επιτρέψει στους ανθρώπους να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε δραστηριότητες όπως η δημιουργία νέων προϊόντων και πώς να κάνουν παλαιότερες διαδικασίες πιο αποτελεσματικές.

Αυτή η ιδέα δεν είναι νέα καθώς ειδικοί εδώ και χρόνια , έχουν προβλέψει πως η τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσει τους ανθρώπους σε εργασίες.

Διάβασε Επίσης: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της τρίτης σεζόν του «Έτερος Εγώ: Νέμεσις» - Οι πρώτες φωτογραφίες

Με λιγότερο χρόνο για εργασίες όπως η συλλογή και η οργάνωση δεδομένων, οι άνθρωποι θεωρητικά θα μπορούν να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε ανάλυση και brainstorming – που απαιτούν έναν τύπο δημιουργικής, κριτικής σκέψης που η τεχνητή νοημοσύνη δε μπορεί να προσφέρει.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader