Η καραντίνα του βασιλιά της Ταϊλάνδης

Η καραντίνα του βασιλιά της Ταϊλάνδης

Σε πεντάστερο ξενοδοχείο με 20 γυναίκες

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης  ακολούθησε τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοίου και απομονώθηκε σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Βαυαρίας παρέα με τη συντροφιά 20 γυναικών.  

Ο 67χρονος Maha Vajiralongkorn, έχει απομονωθεί  στο Grand Hotel Sonnenbichl, το οποίο και έχει μισθώσει αποκλειστικά για την απομόνωσή του έπειτα από «ειδική άδεια» που έλαβε για να παραμείνει στην πόλη Garmisch-Partenkirchen, στις Άλπεις, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Μαζί με τις γυναικείες συντροφιές του ο βασιλιάς φέρεται να έχει και ομάδα υπηρετών που καλύπτουν τις ανάγκες τους, όπως αναφέρει η Bild. 

Ο βασιλιάς, γνωστός ως Ράμα Χ, σχεδίασε μεγαλύτερη ακόμα παρέα, αλλά 119 άτομα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Ταΐλάνδη υπό τον φόβο της διάδοσης του κορωνοϊού, λέει η εφημερίδα.   Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται αν μεταξύ αυτών είναι και η τέταρτη σύζυγός του, η πρώην αεροσυνοδός Suthida Tidjai, ή εάν έχει παραμείνει μαζί του.  

Η άφιξή του έγινε τεράστια είδηση στην περιοχή καθώς σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση τα ξενοδοχεία αναγκάστηκαν να κλείσουν. Αλλά το Grand Hotel Sonnenbichl έλαβε ειδική άδεια για να φιλοξενήσει τον βασιλιά και την παρέα του.  

«Οι επισκέπτες είναι μια ενιαία, ομοιογενής ομάδα ανθρώπων χωρίς διακυμάνσεις», δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού συμβουλίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Η εξαιρετικά αμφισβητούμενη υπερβολική κίνηση του βασιλιά της Ταϊλάνδης προκάλεσε περαιτέρω οργή στην πατρίδα του, με τα  social media να υιοθετούν το hashtag «Γιατί χρειαζόμαστε βασιλιά;», το οποίο έχει ήδη εμφανιστεί 1,2 εκατομμύρια φορές στο Twitter μέσα σε 24 ώρες, μόλις έγιναν γνωστά τα νέα.  

Ο Vajiralongkorn θεωρείται ότι δεν έχει εμφανιστεί στη χώρα του από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου αλλά το υπουργείο εξωτερικών της Ταϊλάνδης και η πρεσβεία στο Βερολίνο αρνήθηκαν να σχολιάσουν. 

Σχολιάζοντας τη ζωή του η Bild έγραψε πριν λίγες ημέρες πως «Για να περνά τον ελεύθερο χρόνο του, κάνει τώρα "αεροπορικούς περιπάτους" ανά την Γερμανία με το αεροπλάνο του, τύπου Boeing 737-800. Ο εκκεντρικός Ταϊλανδός μονάρχης «πετάχτηκε» στις 25 Μαρτίου στην Δρέσδη, ενώ δύο μέρες αργότερα επισκέφτηκε με το αεροπλάνο του την Λειψία. Στις 30 Μαρτίου σειρά είχε το Αννόβερο».  

Όποιος όμως νομίζει ότι ο μονάρχης επισκέφτηκε αυτές τις γερμανικές πόλεις με το χαρέμι του λανθάνει. Όπως και ότι διέμεινε σε αυτές τις πόλεις. Ταξίδεψε μόνο και μόνο για να ανεβάσει την αδρεναλίνη του και επέστρεψε στο Μόναχο.   Και αυτό διότι χρησιμοποιεί την μέθοδο "Touch and go", δηλαδή την άμεση προσγείωση και απογείωση. Το πολυτελές αεροπλάνο του αγγίζει μόνο την πίστα του αεροδρομίου για λίγα δευτερόλεπτα και απογειώνεται ξανά αμέσως. 

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/Bild/ New York Post 

Πρώτη δημοσίευση στη LiFO

Loader