Η Κύπρος συμμετέχει στην παγκόσμια κλιματική διαδήλωση

Η Κύπρος συμμετέχει στην παγκόσμια κλιματική διαδήλωση

Την Παρασκευή που έρχεται, 27 του μήνα

Η ανακοίνωση της Ο.Π.Ο.Κ. όπως αναρτήθηκε στο Facebook πριν από λίγο: 

H Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (Ο.Π.Ο.Κ.), ως ο υπερκομματικός φορέας των περιβαλλοντικών κινημάτων της χώρας μας, ανταποκρίνεται θετικά στο παγκόσμιο κάλεσμα για «Γενική Απεργία Υπέρ της Κλιματικής Δικαιοσύνης και Ενάντια στον Αφανισμό».

Με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της, καλεί τις πέραν των 20 ανεξάρτητων περιβαλλοντικών οργανώσεων και κινημάτων - μελών της, καθώς επίσης τους υπόλοιπους περιβαλλοντικούς φορείς με τους οποίους συνεργάζεται, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να στηρίξουν έμπρακτα τη Διαδήλωση για το Κλίμα που συνδιοργανώνει μαζί με άλλους φορείς και μη κυβερνητικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, την ερχόμενη Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, στη Λευκωσία.

Οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν η ώρα 5.30 μ.μ. έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στην οδό Χαράλαμπου Μούσκου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας όπου θα υπάρχει μουσική / ενημέρωση.

Η εκδήλωση εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των παγκόσμιων κινητοποιήσεων για το κλίμα για τη σωτηρία του Πλανήτη και αποτελεί συνέχεια της μεγάλης εκδήλωσης που διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή στη Λευκωσία το Youth for Climate Cyprus.

Η ΟΠΟΚ, διαπιστώνοντας ότι ως Κύπρος τα όσα κάναμε για αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, απέχουν πολύ από τους στόχους που έθεσε η Συμφωνία των Παρισίων για διατήρηση της αύξησης της θερμοκρασίας κάτω του του 1.5 °C, καλεί την κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει τις πολιτικές της και να υλοποιήσει όλα εκείνα τα μέτρα που έχουν συζητηθεί και αποφασιστεί μέσα στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων για ανακοπή των κλιματικών αλλαγών.

Η Ομοσπονδία εκφράζοντας την ανησυχία της και για την επιδείνωση των ιδιαίτερων περιβαλλοντικών προβλημάτων στον τόπο μας, καλεί τους πολίτες της χώρας, να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους και να δράσουμε όλοι μαζί σήμερα αξιώνοντας τη λήψη μέτρων ανακοπής της κλιματικής αλλαγής. Αύριο ίσως να είναι αργά. Όλοι στην κινητοποίηση της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου 2019 για να διαδηλώσουμε υπέρ της περιβαλλοντικής δικαιοσύνης, της σωτηρίας του Πλανήτη μας και της βιώσιμης ανάπτυξης για τον άνθρωπο.

Loader