Η Κυριακή μας χρειάζεται κι εμείς μπορούμε να σταθούμε πλάι της

Η Κυριακή μας χρειάζεται κι εμείς μπορούμε να σταθούμε πλάι της

Ας βοηθήσουμε με τον τρόπο μας να επιστρέψει υγιής στην οικογένειά της

Η Κυριακή Παναγή Καρδανά, από τη Λεμεσό, είναι μία μητέρα δύο παιδιών, που στα 30 της έτη βρέθηκε αντιμέτωπη με κατάσταση ολικής παράλυσης και θεωρήθηκε αναγκαίο όπως μεταβεί σε ιατρικό κέντρο στη Γερμανία, με σκοπό να λάβει κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. 

Η ασθένεια σύμφωνα με συγγενικό της άτομο, έκανε την πρώτη της εμφάνιση πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν τον Ιούνιο του 2019, η νεαρή γυναίκα ξαφνικά και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, παρουσίασε παράλυση των κάτω άκρων. 

Φέτος το Μάϊο και καθώς όλοι ήμασταν απορροφημένοι με την πανδημία και τα προστατευτικά μέτρα, η Κυριακή, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την επιδείνωση της κατάστασής της, αφού έχασε την ικανότητα κίνησης και του άνω μέρους του σώματος, κάτι που δεν είχε προβλεφθεί ως εξελικτική πορεία. 

Οι ιατρικές εξετάσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, δεν έχουν δείξει την αιτία που προκαλεί το συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας, δηλαδή την ξαφνική τετραπληγία, κάτι που ακόμη δεν αφήνει περιθώρια σαφούς διάγνωσης. Το γεγονός αποτελεί τροχοπέδη στην εξεύρεση της κατάλληλης θεραπείας στην Κυπρό, γι΄αυτό και γίνεται αυτή τη στιγμή, προσπάθεια στη Γερμανία. 

sdDD

Εντούτοις, τα καθημερινά και τρέχοντα ιατρικά έξοδα στα οποία καλείται η οικογένεια της Κυριακής να ανταπεξέλθει είναι πολλά, και αυξάνονται καθημερινά, με αποτέλεσμα, η συμβολή όλων μας να κρίνεται εκτός από θεμιτή, αναγκαία. 

Συγγενικός και φιλικός περίγυρος έχει ήδη προσφέρει οικονομική ενίσχυση στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, ωστόσο τα χρήματα που έχουν μαζευτεί δεν είναι αρκετά για την κάλυψη των εξόδων.

Για το λόγο αυτό, κρίθηκε αναγκαία η διεξαγωγή εράνου. Ο αριθμός άδειας είναι 8/2020 και είναι εγκεκριμένος από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού. 

FDG4RTGT4

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε εισφορά και κατάθεση, όσο μικρή και αν είναι, παραμένει εκτιμητέα και σημαντική. 

Ας αποδείξουμε για άλλη μια φορά, πως οι συνάνθρωποί μας και συμπολίτες, μας αφορούν και πως στεκόμαστε πλάι σε αυτούς όταν υπάρχει καίρια ανάγκη.

Ας βοηθήσουμε την Κυριακή που επιδεικνύει δύναμη ψυχής, αξιοπρέπεια και θέληση για ζωή, να δώσει απρόσκοπτα τη μάχη της και να την κερδίσει. Ας προσπαθήσουμε, αυτό το όμορφο χαμόγελο με το οποίο αντιμετωπίζει κάθε δυσκολία, να γίνει ακόμη μεγαλύτερο.

Loader