Η Meta θα μπλοκάρει στα μηνύματα των εφήβων τις γυμνές εικόνες

Η Meta θα μπλοκάρει στα μηνύματα των εφήβων τις γυμνές εικόνες

Αλλαγές στην πλατφόρμα

Πρόσφατα η Meta ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε αλλαγές στα μηνύματα των λογαριασμών παιδιών και εφήβων για την προστασία τους.

Συγκεκριμένα, η Meta θα προσθέσει ένα νέο εργαλείο ασφαλείας το οποίο θα εμποδίζει την αποστολή και τη λήψη γυμνών φωτογραφιών στα chats των Messenger και Instagram. Το εργαλείο αυτό θα είναι επίσης προαιρετικά διαθέσιμο και στους ενήλικες.

Όλα αυτά όταν η Meta είχε ξεκινήσει να έχει τα chats του Messenger κρυπτογραφημένα από default. Κυβερνήσεις αλλά και αστυνομία είχαν δηλώσει ότι με αυτή την κίνηση της meta ήταν δυσκολότερο να ανιχνευθούν περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης, αφού μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης θα μπορούσαν να βλέπουν τα μηνύματα.

Προφανώς η Meta πείστηκε και αποφάσισε να αλλάξει το μέτρο αυτό προσθέτοντας, όπως είπαμε, ένα εργαλείο ασφαλείας και δηλώνοντας πως αυτό είναι σχεδιασμένο για να προστατεύει τους χρήστες, ειδικότερα τις γυναίκες και τους εφήβους, από το να λαμβάνουν γυμνές φωτογραφίες ή να εκβιάζονται να στείλουν δικές τους γυμνές φωτογραφίες.

 

κείμενο: Τάσος Σταυρίδης

Loader