Η Μιμή Ντενίση ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον Έλγιν όπου θα έχει «μυστικό ρόλο»

Η Μιμή Ντενίση ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον Έλγιν όπου θα έχει «μυστικό ρόλο»

Μετά την ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη», η Μιμή Ντενίση ετοιμάζει το επόμενο πρότζεκτ της, το οποίο αφορά τον λόρδο Έλγιν.

Η νέα παραγωγή θα αφορά τον Βρετανό διπλωμάτη που αφαίρεσε τα Γλυπτά του Παρθενώνα, αλλά θα εστιάζει σε πτυχές της προσωπικής ζωής του. «Πρόκειται για ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για τον Έλγιν, από μία πιο προσωπική πλευρά. Ελπίζω να τα καταφέρουμε καλά όπως στη "Σμύρνη" και να ξεκινήσουμε τον Οκτώβρη τα γυρίσματα», δήλωσε η Μιμή Ντενίση στο ΑΠΕ/ ΜΠΕ.

Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ θα γίνουν στην Αθήνα, τη Γαλλία και την Τουρκία. «Εκτός από αφηγήτρια θα έχω επιπλέον έναν “μυστικό ρόλο”», συμπλήρωσε η ηθοποιός, θεατρική συγγραφέας, σκηνοθέτιδα και παραγωγός, δίχως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Σε ό,τι αφορά στη «Σμύρνη μου Αγαπημένη», η Μιμή Ντενίση δήλωσε πως ετοιμάζει το δεύτερο μέρος, το οποίο θα είναι τηλεοπτική σειρά. «Θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη, σε χώρους όπως η περίφημη Στοά Μοδιάνο, το ιστορικό “Όλυμπος Νάουσα”, το Τσινάρι με τα καφενεία και μακάρι να γίνει καλή όπως το πρώτο μέρος», εξήγησε. 

Μιμή Ντενίση: Υπήρχαν παραστάσεις που έκλαιγα και δεν μπορούσα να πω τα λόγια

Αναφερόμενη στη θεατρική παράσταση, εξομολογήθηκε πως υπήρχαν παραστάσεις που έκλαιγε και η ίδια μαζί με το κοινό, σε βαθμό που δυσκολευόταν να παίξει. 

«Ήταν τρομερό και δύσκολο να παίζεις τις τελευταίες σκηνές στο θεατρικό. Υπήρξαν παραστάσεις που δεν μπορούσαμε να παίξουμε γιατί έκλαιγε τόσο πολύ ο κόσμος, που παρασυρόμουν και εγώ και έκλαιγα πολύ περισσότερο, δεν μπορούσα να πω τα λόγια. Είναι σπάνιο αυτό να συμβεί στο θέατρο. Πιστεύω ότι και ο πιο αδιάφορος Έλληνας αν μπει στο θέμα αυτό και το καταλάβει, συγκινείται», ανέφερε σχετικά. 

Τέλος, η Μιμή Ντενίση δήλωσε πως η «Σμύρνη μου Αγαπημένη» έπρεπε να συμμετάσχει στα Όσκαρ. «Μία ταινία που έχεις την τύχη- γιατί αυτό έγινε καθαρά από τύχη λόγω κορωνοϊού αλλιώς θα είχε γυριστεί νωρίτερα- να είναι η μεγαλύτερη παραγωγή στην Ελλάδα και να βγαίνει στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, μόνο και μόνο για αυτό τον λόγο πρέπει να την στείλεις. Αυτό σημαίνει ότι δίνεις μία αξία στο θέμα και μια αξία στους ανθρώπους που θυσιάστηκαν. Θα έπρεπε να ήταν η επίσημη συμμετοχή για εκείνη τη χρονιά. Και δεν λέω ότι στείλανε μια κακή ταινία αλλά ας την έστελναν του χρόνου. Ήταν η χρονιά που έπρεπε να είναι η “Σμύρνη”», τόνισε η Μιμή Ντενίση.

Loader