Η «Nutrica Plus» αναδείχθηκε «Επιχείρηση της Χρονιάς 2022»

Η «Nutrica Plus» αναδείχθηκε «Επιχείρηση της Χρονιάς 2022»

Στον διαγωνισμό «Επιχείρηση της Χρονιάς 2022»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 9η συνεχή χρονιά ο Τελικός και η Τελετή βράβευσης του προγράμματος «Μαθητική Επιχείρηση 2022» από τον Οργανισμό Junior Achievement Κύπρου (JA Cyprus) την Παρασκευή 06 Μαΐου 2022.

Σε μια κατάμεστη από νεαρά επιχειρηματικά μυαλά αίθουσα δέκα μαθητικές ομάδες διαγωνίστηκαν διεκδικώντας τον τίτλο της «Επιχείρηση της Χρονιάς». Ο διαγωνισμός αποτέλεσε το αποκορύφωμα των προσπαθειών 400 μαθητών και μαθητριών, ηλικίας 15-18 ετών, οι οποίοι δημιούργησαν τη δική τους μαθητική εταιρεία κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Οι δέκα φιναλίστ - από τις 50 μαθητικές εταιρείες που δημιουργήθηκαν, παρουσίασαν δημόσια σε εξειδικευμένη κριτική επιτροπή τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες.  Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι Ευγένιος Ευγενίου - ΔΣ JA Cyprus, Κωνσταντίνα Λογοθέτη - PwC Κύπρου, Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος - Επικεφαλής Επιστήμονας για Έρευνα και Καινοτομία, Δήμητρα Ονουφρίου - Astrobank, Ξένια Ξενοφώντος – Digital Tree και Μιχάλης Χαραλαμπίδης – ECOMMBX. 

 

Αυτή τη χρονιά ο τίτλος της «Επιχείρησης της Χρονιάς» πήγε στην «Nutrica Plus», μια μαθητική εταιρεία από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμιας. Η εταιρία με τη βοήθεια της καθηγήτριας τους κ. Άννας Μαρίας Παύλου και του μέντορα τους κ. Κυριάκου Σιακαλλή από το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος, παράγει δύο καινοτόμα προϊόντα: συμπλήρωμα διατροφής για κατοικίδια και κομπόστ φυτών, χρησιμοποιώντας τσόφλια αυγών τα οποία περιέχουν υψηλή ποσότητα ασβεστίου. 

Διάβασε Επίσης: Το Sistema Cyprus συλλέγει μουσικά όργανα που δε χρειάζεσαι

2

Η JAMICS, από το International School of Paphos, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό. Η ομάδα δημιούργησε μία εφαρμογή, ένα έξυπνο κουτί χαπιών που έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του να ξεχνάτε να πάρετε τα φάρμακά σας την κατάλληλη στιγμή με τη σωστή δόση. Την  ομάδα στήριξε ο καθηγητή τους κ. Αντώνης Γιάννουρος και η μέντορας τους κ. Κική Καλλή από τον Οργανισμό Cardet.

Διάβασε Επίσης: «Ο πατέρας μας»: Η νέα αληθινή ιστορία που παρουσιάζει το Netflix

Η Sneaklean, η μαθητική επιχείρηση από την Ιδιωτική Σχολή Ολύμπιον, κατέλαβε την τρίτη θέση δημιουργώντας ένα φιλικό προς το περιβάλλον αποτελεσματικό κιτ καθαρισμού παπουτσιών. Στόχος είναι η διευκόλυνση της διαδικασίας καθαρισμού των παπουτσιών, εξοικονομώντας πολύ χρόνο, ενέργεια και χρήματα. Η ομάδα υποστηρίχτηκε από την καθηγήτρια τους κ. Μαρία Ευτυχίου και τη μέντορα τους κ. Κρίστια Ιωάννου από την MetLife.

2

Εκτός από τον κύριο τίτλο «Επιχείρηση της Χρονιάς 2022» και τα βραβεία δεύτερης και τρίτης θέσης, μαθητικές εταιρείες έλαβαν και άλλα ειδικά βραβεία για τα επιτεύγματά τους σε βασικούς τομείς επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Οι νικητές των Ειδικών Signature Awards ήταν:

Καλύτερο Περίπτερο Εμπορικής Έκθεσης 1: Nutrica+ από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμιας 

Καλύτερο Περίπτερο Εμπορικής Έκθεσης 2: SPARKIDz από την Ιδιωτική Σχολή Pascal Λευκωσίας

Καλύτερο Λογότυπο: Olivae από την Ιδιωτική Σχολή Pascal Λεμεσού

Κοινωνική Ευθύνη: Solarsol από την Εμπορική Σχολή Μιτσή – Λεμύθου 

Καλύτερο Branding και Ψηφιακή Επικοινωνία:  Simgi από την Ιδιωτική Σχολή Foley's

Προϊόν με τις Περισσότερες Πωλήσεις: SPARKIDz από την Ιδιωτική Σχολή Pascal Λευκωσίας

Καλύτερη Ετήσια Έκθεση: Nutrica+ από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμιας

Βραβείο Φοίνικας: Inferno από την Ιδιωτική Σχολή Pascal Λάρνακας

Καλύτερο Διαφημιστικό Βίντεο: ParkingTek από την Ιδιωτική Σχολή Forum

Πιο Καινοτόμο Προϊόν/Υπηρεσία: JAMICS από το International School of Paphos

Βραβείο Ηγεσίας: Daniel Tyokov  - Cobaltcup από το Aspire Private British School

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο αξιότιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κος Πρόδρομος Προδρόμου και το παρόν τους έδωσαν εξέχοντα πρόσωπα από τον επιχειρηματικό κόσμο. 

Η Nutrica Plus θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο 2022 στην Εσθονία.

Ο οργανισμός JA Cyprus υποστηρίζεται από: 

Στρατηγικός Συνεργάτης: PwC Κύπρου

Εταίρος: Astrobank Κύπρου

Υποστηρικτής:Πανεπιστήμιο  Λευκωσίας,  Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας

Θεσμικός Συνεργάτης: Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.jacyprus.org  ή επικοινωνήστε με τη Έμιλη Σωτηρίου στο τηλέφωνο  97-715909 και στο email [email protected] .

 

Loader