Η παραλία σε νησί της Ελλάδας που έχει τραβήξει τα βλέμματα των διεθνών Μέσων

Η παραλία σε νησί της Ελλάδας που έχει τραβήξει τα βλέμματα των διεθνών Μέσων

Πληρώνοντας 12 ευρώ θα έχεις την ευκαιρία να κολυμπήσεις στα καταγάλανα νερά της

Υπάρχει μία παραλία στις Κυκλάδες που έχει καταφέρει να στρέψει τα βλέμματα των διεθνών Μέσων, πάνω της.

Ο λόγος για το μαγευτικό Κάτεργο, το οποίο βρίσκεται στη Φολέγανδρο και φιγουράρει με υπερηφάνεια σε δεκάδες αφιερώματα των διεθνών Μέσων για τις δημοφιλέστατες Κυκλάδες, με κύριο χαρακτηριστικό του τον τεράστιο βράχο που στέκεται στη μέση της ακτής του.

Το Κάτεργο είναι μια μεγάλη παραλία με ψιλό βοτσαλάκι, λευκή, ψιλή άμμο και γαλανά, δροσερά νερά. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της παραλίας είναι πως οριοθετείται από πανύψηλα και απόκρημνα βράχια, τα οποία δεν είναι παρά ένα ακόμα plus στο έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερο τοπίο.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Ένα από τα πιο περίεργα στοιχεία του, είναι η πολύ υψηλή θερμοκρασία που σημειώνεται στο μέρος, η οποία μπορεί να ξεπερνά εκείνη του υπόλοιπου νησιού ακόμα και 5 βαθμούς Κελσίου. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που τα νερά του φαίνονται στους λουόμενους ιδιαιτέρως δροσερά.

Κοντά στην ακτή υπάρχουν και θερμές πηγές, ενώ ευθύνη γι’ αυτό φέρουν και τα ηφαίστεια της Σαντορίνης και της Μήλου, τα οποία βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση. Για αυτό το λόγο πρέπει να φροντίσεις να πας μια μέρα που δεν θα έχει μελτέμια, ώστε να μπορείς να καθίσεις όση περισσότερη ώρα μπορείς μέσα στη θάλασσα. Εξάλλου το Κάτεργο είναι ό,τι πρέπει για κολύμπι.

Για να φτάσεις στην παραλία θα χρειαστεί να πάρεις το καραβάκι που εκτελεί τη διαδρομή με αφετηρία το λιμάνι του Καραβοστάση. Το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ, όμως δεν θα μετανιώσεις καθόλου τα χρήματα που θα δώσεις.

Πηγή

 

 

Loader