Η Σαουδική Αραβία νομιμοποιεί το αλκοόλ για τους μη μουσουλμάνους διπλωμάτες

Η Σαουδική Αραβία νομιμοποιεί το αλκοόλ για τους μη μουσουλμάνους διπλωμάτες

Μετά από 72 χρόνια, το αλκοόλ δεν είναι πλέον παράνομο

Η πώληση αλκοόλ θα είναι νόμιμη στη Σαουδική Αραβία για πρώτη φορά από το 1952, όταν ανακηρύχθηκε παράνομη.

Σε μια προσπάθεια «καταπολέμησης του παράνομου εμπορίου αλκοολούχων ποτών», εισάγονται νέοι κανόνες για τις μη μουσουλμανικές διπλωματικές αποστολές στη χώρα.

Αν και δεν θα επηρεάσει τους περισσότερους από τους 32 εκατομμύρια κατοίκους της Σαουδικής Αραβίας, το πρώτο κατάστημα αλκοολούχων ποτών της πολιτείας άνοιξε στο Ριάντ. Ωστόσο, κανένας επισκέπτης ή άτομα κάτω των 21 ετών δεν επιτρέπεται να συνοδεύουν εξουσιοδοτημένους επισκέπτες στο κατάστημα, η φωτογράφηση απαγορεύεται αυστηρά και τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να φυλάσσονται σε ασφαλείς «θήκες» ώστε να μην χρησιμοποιούνται ενώ βρίσκονται στο κατάστημα. 

Το κατάστημα θα απευθύνεται αποκλειστικά σε μη μουσουλμάνους διπλωμάτες.

Το Κέντρο Διεθνούς Επικοινωνίας της Σαουδικής κυβέρνησης είπε στο CNN ότι «μια νέα διαδικασία θα επικεντρωθεί στην κατανομή συγκεκριμένων ποσοτήτων αλκοολούχων εμπορευμάτων κατά την είσοδο στο Βασίλειο για να τεθεί τέλος στην προηγούμενη άναρχη διαδικασία που προκάλεσε ανεξέλεγκτη ανταλλαγή τέτοιων αγαθών στο Βασίλειο».

Αναφέρεται ότι θα τεθούν όρια στην ποσότητα που οι αγοραστές μπορούν να προμηθευτούν με τη μορφή ποσοστώσεων αγοράς και μόνο εφόσον είναι εγγεγραμμένοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία.

 

Πηγές

gr.euronews.com

Πηγή φωτογραφίας

Loader