Η Sinead Burke έβαλε στόχο να αλλάξει τα δεδομένα της μόδας

Η Sinead Burke έβαλε στόχο να αλλάξει τα δεδομένα της μόδας

Η Sinead Burke έχει ύψος μόλις 1 μέτρο και 4 εκατοστά καθώς πάσχει από αχονδροπλασία, την πιο κοινή μορφή νανισμού.

Είναι 30 ετών, κατάγεται από την Ιρλανδία και έχει στόχο να αλλάξει τα δεδομένα της μόδας. Η Sineaud Burke συστήθηκε επίσημα στον κόσμο της μόδας το 2017 όταν έδωσε μια ομιλία στο TEDx, με τον τίτλο «Γιατί οι σχεδιαστές πρέπει να συμπεριλάβουν τους πάντες», η οποία εκτόξευσε την δημοτικότητα της και της χάρισε μία θέση στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue ανάμεσα στις 25 γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Βρετανία μαζί με την Αμάλ Κλούνεϊ και την Μέγκαν Μαρκλ.

Είναι ακτιβίστρια υπέρ των ανθρώπων με αναπηρία, συγγραφέας, influencer με χιλιάδες followers στο Instagram και ακαδημαϊκός. Πάνω απ΄ όλα όμως είναι υπέρμαχος της διαφορετικότητας και έχει βάλει στόχο να αλλάξει τα στερεότυπα της βιομηχανίας της μόδας.

2222222222

Οπως έχει παραδεχτεί η ίδια, πάντα δυσκολευόταν με το ντύσιμό της και ζήλευε τις αδελφές της επειδή μπορούσαν να φορέσουν ό,τι ήθελαν, ενώ εκείνη όχι. Από μικρή ενδιαφερόταν για τη μόδα, πολύ περισσότερο από τις αδελφές της και μάλιστα όταν ήταν μικρό κορίτσι ζήτησε από τους γονείς της να της κάνουν δώρο γενεθλίων ένα τεύχος της αμερικανικής Vogue, αν και ήταν βαρύ για να το σηκώνει η ίδια. Πού να το φανταζόταν ότι το 2019 θα περπατούσε στο κόκκινο χαλί του διάσημου Met Gala.

Στα 30 της, η Sinead Burke έχει καταφέρει να αφήσει το δικό της σημάδι στον κόσμο της μόδας περνώντας ένα σημαντικό μήνυμα: «Η μόδα πρέπει να τους συμπεριλαμβάνει όλους». Πάντα ένιωθε ότι ο κόσμος της μόδας δεν υπολόγιζε γυναίκες σαν και εκείνη και ένιωθε αποκλεισμένη.

221212121212122

Στην εφηβεία της σκέφτηκε να κάνει την επίπονη επέμβαση της επιμήκυνσης οστών προκειμένου να ψηλώσει, αλλά τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να αγαπήσει το σώμα της και το ύψος της. Εγινε δασκάλα σε σχολείο Δημοτικού και παρά το ύψος της κατάφερε με τη προσωπικότητά της να κερδίσει το σεβασμό των μαθητών της.

Σήμερα, διάσημοι οίκοι μόδας όπως οι Gucci, Ferragamo, Prada, Burberry, και Christopher Kane μεταποιούν τα ρούχα τους ειδικά για το μέγεθος της. «Στόχος μου είναι να αλλάξω τα δεδομένα της μόδας. Η αλλαγή πρέπει να συμβεί» σημειώνει στη συνέντευξή της στο Guardian και ήδη έχει καταφέρει πολλά με την προσοχή που έχει τραβήξει πάνω της.

212122212212121

H Sinead Bruke, το 2018, έκανε αίσθηση με το εξώφυλλο της στο περιοδικό Business of Fashion, όπου πόζαρε στον φακό του γνωστού φωτογράφου μόδας Tim Walker. Στο εξώφυλλο την βλέπουμε να φοράει μια καμπαρντίνα της Burberry και να την κόβει με ένα ψαλίδι, το οποίο κρατά ψηλά.

To εξώφυλλο στο τεύχος του Business of Fashion που έκανε αίσθηση

98988889

Πηγή

Loader