Η Sony εξετάζει να μειώσει την παραγωγή Playstation 5

Η Sony εξετάζει να μειώσει την παραγωγή Playstation 5

Ο τεχνολογικός γίγαντας με έδρα το Τόκιο αναμένει πως οι υψηλές προδιαγραφές του PS5 θα περιορίσουν τη ζήτηση οδηγώντας σε μια υψηλότερη τιμή για την κονσόλα.

Η πανδημία του κορονοϊού φαίνεται πως επηρεάζει έμεσα και τη Sony και πιο συγκεκριμένα τη δημοφιλή κονσόλα Playstation.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Sony σχεδιάζει να παράγει πολύ λιγότερες μονάδες από το επερχόμενο PlayStation 5 το πρώτο έτος σε σχέση με την παραγωγή της προηγούμενης γενιάς κονσόλας. Και αυτό διότι ο τεχνολογικός γίγαντας με έδρα το Τόκιο αναμένει πως οι υψηλές προδιαγραφές του PS5 θα περιορίσουν τη ζήτηση οδηγώντας σε μια υψηλότερη τιμή για την κονσόλα.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν στο Bloomberg άνθρωποι με γνώση των συζητήσεων, η παγκόσμια πανδημία του Covid-19 επηρέασε τα διαφημιστικά πλάνα της Sony για το promotion της νέας κονσόλας, αλλά όχι την παραγωγική της ικανότητα.

Προβληματισμός γύρω από το ενδεχόμενο υψηλής τιμής του Playstation 5

Η εταιρεία έχει αναφέρει πως θα κατασκευάσει 5 έως 6 εκατομμύρια κονσόλες του PS5 μέχρι το Μάρτιο του 2021. Αξίζει να σημειώσουμε πως όταν η Sony κυκλοφόρησε το PlayStation 4 τον Νοέμβριο του 2013, πούλησε 7,5 εκατομμύρια κονσόλες μόνο στα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους.

Ωστόσο η υψηλή τιμή που μπορεί να κυκλοφορήσει το Playstation 5 θα αποτρέψει σε μεγάλο βαθμό μια σημαντική απορρόφηση από τους fan της κονσόλας. Οι προγραμματιστές παιχνιδιών που δημιούργησαν τίτλους gaming για το επόμενο PlayStation αναμένουν ότι η τιμή του θα κυμαίνεται από 499 δολάρια έως 549 δολάρια.

Πηγή 

Loader