Η Τουρκία απαντά για το «Famagusta» που πηγαίνει Netflix

Η Τουρκία απαντά για το «Famagusta» που πηγαίνει Netflix

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ετοιμάζει ντοκιμαντέρ ως απάντηση στο «Famagusta» και δεύτερη ταινία για όσα προηγήθηκαν της Μικρασιατικής Καταστροφής

Με τη τηλεοπτική σειρά “Famagusta”, του Αντρέα Γεωργίου να προκαλεί συνεχώς αντιδράσεις για την επερχόμενη προβολή της στη δημοφιλή τηλεοπτική πλατφόρμα Netflix, η Τουρκία ετοιμάζεται να απαντήσει στα “πυρά” που δέχεται.

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τα γεγονότα του 1974 στην Κύπρο, με σκοπό να μεταδοθεί σε διάφορες πλατφόρμες με αγγλικούς υπότιτλους, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι “Στο ντοκιμαντέρ θα αναφέρονται γεγονότα και όχι κατασκευασμένα σενάρια, για την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο”. Υποστήριξε ακόμη ότι η σειρά “Famagusta”, “διαστρεβλώνει τα γεγονότα και δεν θα ωφελήσει κανέναν”. 

Σημείωσε επίσης ότι “θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στους Κύπριους αδελφούς και αδελφές μας στην Εθνική μας Υπόθεση, την Κύπρο, όπως κάναμε μέχρι τώρα. Επιπλέον, το ντοκιμαντέρ με τίτλο “The Next Day” [η Επόμενη Μέρα], που αφηγείται τη σκληρότητα και τα βάσανα που επέφερε ο ελληνικός στρατός στον λαό μας κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας, βασισμένο σε αντικειμενικά και ιστορικά ντοκουμέντα, θα μεταδοθεί στην TRT Belgesel στις 9 Σεπτεμβρίου”.

 

Loader