Η viral ερώτηση των Ρώσων πολιτών στη Google

Η viral ερώτηση των Ρώσων πολιτών στη Google

Οι ταραχές μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας τους έχουν προκαλέσει ανασφάλεια

Ακόμη και οι Ρώσοι πολίτες είναι κατά του πολέμου στην Ουκρανία και αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς ακόμη και από την αναζήτησή τους στη Google.

Οι πολίτες της Ρωσίας σύμφωνα με στοιχεία του TheEconomist” και της Google, αναζητούν τη φράση «Πώς να φύγω από τη Ρωσία».

Οι αναλυτές αναφέρουν: «Αυτό συσχετίζεται με άλλες έρευνες. Την εβδομάδα πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, το 43% των Ρώσων ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών ήθελαν να εγκαταλείψουν οριστικά τη χώρα, σύμφωνα με το Levada Centre. Σχεδόν οι μισοί ανέφεραν την οικονομική κατάσταση ως κίνητρo τους».

Διάβασε Επίσης: Ουκρανή παίζει βιολί για να ξεφύγουν όλοι λίγο από τον πόλεμο

Η Ρωσία μερικές μέρες πριν από το μεγάλο ξέσπασμα, είχε στείλει στην Ουκρανία στρατεύματα με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιπολεμικές διαδηλώσεις. Μετά από αυτό είχαν συλληφθεί αρκετοί άνθρωποι και οι φήμες πως ο Πούτιν σχεδίαζε να επιβάλλει στρατιωτικό νόμο, άρχισαν να κυκλοφορούν. Το Κρεμλίνο είχε αναφέρει πως ήταν Fake news.

Διάβασε Επίσης: Ζευγάρι αντάλλαξε αιώνιους δεσμούς στα χαρακώματα (Φώτος) 

Αυτό δε φαίνεται να σταμάτησε αρκετό κόσμο ο οποίος έσπευσε να εγκαταλείψει τη χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της απομόνωσης από τη διεθνή σκηνή.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader