Η viral φάτνη στο Λος Άντζελες

Η viral φάτνη στο Λος Άντζελες

Μία μη παραδοσιακή φάτνη μιλά για τη μεταχείριση των προσφύγων από τις ΗΠΑ και γίνεται παγκόσμιο viral

Παράδοση χρόνων είναι οι φάτνες στον εορτασμό των Χριστουγέννων. Μία, όμως, εκκλησία στο Λος Άντζελες στέλνει με τη δική της φάτνη ένα διαφορετικό και βαθιά χριστιανικό μήνυμα συμπόνιας. Η Claremont United Methodist Church έστησε μια μη παραδοσιακή φάτνη για να μιλήσει για τη μεταχείριση των προσφύγων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ: αντί η Παρθένος Μαρία, ο Ιωσήφ και ο νεογέννητος Ιησούς να είναι κάτω από την ίδια στέγη, είναι τοποθετημένοι μέσα σε "κλουβιά", μακριά ο ένας από τον άλλον.

Η ιερέας Karen Clark Ristine ανήρτησε τη φωτογραφία στο Facebook, στις 9 Δεκεμβρίου, συνοδεύοντάς την με ένα κείμενο: "Σε μια περίοδο που στη χώρα μας οικογένειες προσφύγων αναζητούν άσυλο στα σύνορά μας και χωρίς οι ίδιοι να το επιθυμούν τους χωρίζουν τον έναν από τον άλλον, αναλογιζόμαστε την πιο γνωστή οικογένεια προσφύγων σε όλον τον κόσμο. Τον Ιησού, τη Μαρία και τον Ιωσήφ, την Αγία Οικογένεια. Λίγο μετά τη γέννηση του Ιησού, ο Ιωσήφ και η Μαρία υποχρεώθηκαν μαζί με τον μικρό υιό τους να δραπετεύσουν στην Αίγυπτο φεύγοντας από τη Ναζαρέτ για να ξεφύγουν από τον Βασιλιά Ηρώδη, έναν τύραννο. Φοβόντουσαν διωγμό και θάνατο. Κι αν αυτή η οικογένεια ζητούσε καταφύγιο στη δική μας χώρα, σήμερα;".

gsgsgs

Η φάτνη της εκκλησίας του Λος Aντζελες είναι μια υπενθύμιση ότι, τα τελευταία τρία χρόνια, πάνω από 5.500 παιδιά κάτω των δύο χρονών χωρίστηκαν από τους γονείς τους στα αμερικανο-μεξικανικά σύνορα. Η Claremont United Methodist Church δραστηριοποιείται ποικιλοτρόπως όσον αφορά τους πρόσφυγες στις ΗΠΑ: τακτικά, προσφέρει δωρεάν συμβουλές καθώς και βοήθεια, διοργανώνει εργαστήρια.

gsgeg

Επιπλέον, έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 100.000 δολάρια για νομική εκπροσώπηση των χωρισμένων οικογενειών.

(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Loader