Ηarry Potter: Το Netflix προσθέτει και τις 8 ταινίες στην πλατφόρμα του

Ηarry Potter: Το Netflix προσθέτει και τις 8 ταινίες στην πλατφόρμα του

Είναι η πρώτη φορά που οι ταινίες μεταφέρονται ως πλήρης συλλογή σε μια πλατφόρμα streaming

Και οι οκτώ ταινίες του Ηarry Potter είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα του Netflix από χθες στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

 

Μέχρι τώρα, οι φανς του Χάρι Πότερ μπορούσαν να παρακολουθήσουν τις ταινίες μόνο όταν αυτές προβάλλονταν στην τηλεόραση ή μέσω αγοράς ή και ενοικίασης.

Για την ώρα, όλες οι ταινίες, από την πρώτη «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος» μέχρι την τελευταία «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου (μέρος Β')» θα είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα του Netflix αποκλειστικά σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία.

 

Οι φανς του «Χόγκουαρτς» στις ΗΠΑ μπορούν να έχουν πρόσβαση στη συλλογή ταινιών μέσω της πλατφόρμας-streaming του HBO, Max.

Οι ταινίες Χάρι Πότερ είναι μερικές από τις πιο επιτυχημένες στον βρετανικό κινηματογράφο. Η κυκλοφορία της τελευταίας, δηλαδή της όγδοης με τίτλο «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου (μέρος Β')», το 2011, έκανε 23 εκατ. λίρες σε εισπράξεις κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής - ρεκόρ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κυκλοφορία της πρώτης ταινίας το 2001 εκτόξευσε την φήμη των τότε νεαρών ηθοποιών, Ντάνιελ Ράντκλιφ (Χάρι Πότερ), Έμα Γουάτσον (Ερμιόνη Γκρέιντζερ) και Ρούπερτ Γκριντ (Ρον Ουέστλι).

Πέρυσι, οι τρεις τους συνάντησαν τους υπόλοιπους ηθοποιούς για ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα με τίτλο «20η επέτειος του Χάρι Πότερ: Επιστροφή στο Χόγκουαρτς».

Ο κόσμος της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έχει επίσης απεικονιστεί στη σειρά ταινιών «Φανταστικά πλάσματα» με πρωταγωνιστή τον Βρετανό ηθοποιό Έντι Ρέντμεϊν στον ρόλο του Νιουτ Σκάμαντερ, ενός μάγου με αγάπη για τα φανταστικά πλάσματα.

Η σειρά, η οποία μέχρι σήμερα περιλαμβάνει τρεις ταινίες, διαθέτει επίσης ένα καστ που περιλαμβάνει τον Τζουντ Λο ως νεαρό Άλμπους Ντάμπλντορ, τον Κόλιν Φάρελ και την Κάθριν Γουότερσον. Ο Δανός ηθοποιός Μαντς Μίκελσεν αντικατέστησε τον Τζόνι Ντεπ στον ρόλο του βασικού ανταγωνιστή Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ μετά τη δεύτερη ταινία.

Φέτος ανακοινώθηκε ότι τα βιβλία του Χάρι Πότερ θα μεταφερθούν σε τηλεοπτική σειρά με ένα εντελώς νέο καστ, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε δέκα χρόνια.

 

Πηγή

Loader