Ιnfluencer υποδύθηκε την παράνομη μετανάστρια μέσα σε ψαρόβαρκα λαθρομεταναστών

Ιnfluencer υποδύθηκε την παράνομη μετανάστρια μέσα σε ψαρόβαρκα λαθρομεταναστών

Καλλωπισμένη και με βαμμένα νύχια

Ξεκίνησε από τη Βόρεια Αφρική και κατάφερε να φθάσει με ψαρόβαρκα στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας. Για την "περιπέτειά" της ενημέρωσε τους 280.000 followers που διαθέτει στο Instagram και στο Tik Tok… Ανόητο σόου ή κάτι περισσότερο; 

Παράξενη ιστορία, προερχόμενη από τα σόσιαλ μίντια, εμφανίστηκε στα ιταλικά Μέσα και αφορά νεαρή Τυνήσια η οποία εισήλθε παρανόμως στην Ιταλία επιβαίνουσα σε ψαρόβαρκα λαθρομεταναστών. Το θέμα απασχολεί και την πατρίδα της, αφού η κοπέλα, μέσω βίντεο τα οποία έχει αναρτήσει στο web, καταγγέλλει τις «δύσκολες κοινωνικές συνθήκες» που επικρατούν στη μουσουλμανική βορειοαφρικανική χώρα. 

Η Corriera della Sera έγραψε ότι τον Οκτώβριο στις ιταλικές ακτές κατέφθασαν 1.470 παράνομοι μετανάστες από την Τυνησία, ανάμεσά τους 296 ανήλικοι και 62 μη συνοδευόμενα παιδιά. Οι «σκληρές οικονομικές συνθήκες» και η «πολιτική κρίση» ώθησαν τους νεολαίους στη φυγή, προσέθεσε, προβάλλοντας τις σχετικές αιτιάσεις μίας ΜΚΟ. 

Από αυτό το πλήθος των Αράβων ξεχώρισε η περίπτωση της παραπάνω 18χρονης Τυνήσιας, κατοίκου Σφαξ, ονόματι Σαμπέε αλ-Σαΐντι, η οποία τυγχάνει σταρ του Instagram και του Tik Tok, με 280.000 followers. Σε αυτούς και εξήγησε την περιπέτειά της. 

Το παράνομο πέρασμα της Σαΐντι από την Αφρική στην Ευρώπη με το καρυδότσουφλο απαθανατίστηκε από την ίδια σε βίντεο στα οποία εικονίζεται όχι σαν τυπική παράνομη μετανάστρια («μωρομάνα», με ισλαμική γυναικεία αμφίεση, φτωχή και ατημέλητη), αλλά περίπου σαν… τουρίστρια (φορούσε δυτικά ρούχα, ήταν καλλωπισμένη και με βαμμένα νύχια, κ.λπ.). 

35535454
Καρέ από το βίντεο της Τυνήσιας που ανέβηκε στην ψαρόβαρκα και έπαιξε την παράνομη μετανάστρια, κατορθώνοντας μάλιστα να αποβιβαστεί στη Λαμπεντούζα. Πηγή: Protagon.gr

Η influencer, που συνταξίδεψε με κανονικούς παράνομους μετανάστες, δημοσιοποίησε ένα βίντεο και ποζάτες φωτογραφίες της από τη βάρκα, υλικό στο οποίο δείχνει χαμογελαστή. Ο θόρυβος που προκλήθηκε, και στην Ιταλία και στην Τυνησία, την ανάγκασε να αναρτήσει και ένα δεύτερο βίντεο. 

Το έκανε αφ’ ότου «ξεμπαρκάρισε» στη Λαμπεντούζα, για να δηλώσει ότι, τελικά, δεν ενθαρρύνει τους νέους να μεταναστεύσουν παρανόμως στην Ευρώπη.

Το διήμερο ταξίδι της στη Μεσόγειο, πάντως, φαίνεται να τη σόκαρε: περιέγραψε –στο βίντεο πάντα- την εμπειρία της ως «τρομερή» και είπε ότι ένιωσε να είναι «πολύ κοντά στον θάνατο». Αν γύρευε εξεζητημένη δημοσιότητα, μάλλον τα κατάφερε: το θέμα της θα συνεχίσει να απασχολεί τους Ιταλούς, οι οποίοι στα σόσιαλ μίντια δεν πείθονται από τις εξηγήσεις της και αναρωτιούνται αν η νεαρή έκανε «απλώς» ένα σόου για το κοινό της στο web ή ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι η διά θαλάσσης λαθρομετανάστευση στην Ιταλία επιτυγχάνεται, έστω και με κινδύνους. 

Πηγή

Loader