iOS 17: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ενημερώσεις της Apple

iOS 17: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ενημερώσεις της Apple

Η αναβάθμιση προσθέτει νέα χαρακτηριστικά στις κινητές συσκευές της Apple

Κυκλοφόρησε σήμερα το iOS 17 της Apple, η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος των iPhone.

Η αναβάθμιση του iPhone προσθέτει νέα χαρακτηριστικά στις κινητές συσκευές της Apple. Τα iOS 17, iPadOS 17 και watchOS 10 που ανακοινώθηκαν στο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας τον Ιούνιο, προσθέτουν ένα πολύ βελτιωμένο λειτουργικό περιβάλλον.

iOS 17: Τα βασικά βήματα 

Υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις ενημερώσεις.

-Πότε μπορώ να τις αποκτήσω;

Οι λήψεις για τις ενημερώσεις iOS, iPadOS και watchOS ξεκίνησαν ήδη. Όλες οι επιλέξιμες συσκευές της Apple θα μπορούν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν την ενημέρωση τη στιγμή που θα κυκλοφορήσει και όχι κλιμακωτά.

Για παράδειγμα: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις σε ένα iPhone ή iPad και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην επιλογή Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Πατήστε εγκατάσταση αν είναι διαθέσιμη για λήψη, επαλήθευση και στη συνέχεια επανεκκίνηση για να εγκατασταθεί. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε την ενημέρωση μέσω ενός Mac ή του iTunes σε έναν υπολογιστή με Windows.

Το WatchOS 10 απαιτεί ένα iPhone XS ή νεότερο που να τρέξει πρώτα το iOS 17. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Watch στο τηλέφωνο και μεταβείτε στην επιλογή Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού για να ξεκινήσει η εγκατάσταση. Θα χρειαστεί να τοποθετήσετε το smartwatch στο φορτιστή του για να ολοκληρωθεί η ενημέρωση.

-Ποιες συσκευές μπορούν να λάβουν τις ενημερώσεις;

Όλα τα smartphones της Apple, από το iPhone XS του 2018 ή νεότερα, μπορούν να εγκαταστήσουν το iOS 17. Όλα τα tablet από το iPad Pro 10,5in του 2017 ή το iPad (6ης γενιάς) του 2018 και νεότερα μπορούν να εγκαταστήσουν το iPadOS 17. Όλα τα ρολόγια της Apple από τα Series 4 του 2018 ή νεότερα μπορούν να εγκαταστήσουν το watchOS 10.

-Πόσο θα κοστίσει;

Οι ενημερώσεις είναι δωρεάν από την Apple. Αν σας ζητηθεί να πληρώσετε για μια ενημέρωση, είναι πιθανό να πρόκειται για απάτη.

Οι παροχές και οι βελτιώσεις είναι εξής:

-Βελτιωμένη αυτόματη διόρθωση πληκτρολογίου

-Contact posters, μηνύματα βίντεο και ζωντανός τηλεφωνητής

-Το NameDrop σας επιτρέπει να μοιραστείτε τις πληροφορίες επικοινωνίας σας με ένα άλλο iPhone ή Apple Watch

H ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη αρχικά μόνο για όσους βρίσκονται στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Η εφαρμογή μπορεί πλέον να μεταγράφει αυτόματα τα μηνύματα του τηλεφωνητή σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορείτε να δείτε ποιος σας καλεί και περί τίνος πρόκειται πριν απαντήσετε στην κλήση, πράγμα βολικό για να αποφεύγετε τις ανεπιθύμητες κλήσεις.

Όσοι καλούν στο FaceTime μπορούν τώρα να αφήνουν φωνητικά μηνύματα με βίντεο, εάν ο παραλήπτης δεν είναι διαθέσιμος. Βιντεοκλήσεις μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν σε μια τηλεόραση χρησιμοποιώντας ένα Apple TV box και την κάμερα ενός iPhone ή iPad, ενώ βελτιώσεις έχουν επέλθει και στις αντιδράσεις.

-Λειτουργία StandBy, «Siri» και χάρτες Apple χωρίς σύνδεση

Η νέα λειτουργία αναμονής μπορεί να μετατρέψει το iPhone σε μια μικρή έξυπνη οθόνη, όταν αυτό είναι στραμμένο σε οριζόντια διάταξη κατά τη φόρτιση, εμφανίζοντας την ώρα, τα widgets, τις φωτογραφίες και άλλες πληροφορίες με μια ματιά, συμπεριλαμβανομένων των αλληλεπιδράσεων του εικονικού βοηθού «Siri». Μια νέα επιλογή μπορεί πλέον να χειριστεί back-to-back αιτήματα χωρίς να χρειάζεται να λέτε Siri κάθε φορά.

Ακόμη μπορείτε να αποθηκεύσετε περιοχές ενός χάρτη στην εφαρμογή Χάρτες της Apple για πρόσβαση εκτός σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένων των οδηγιών, των ωρών λειτουργίας και άλλων πληροφοριών.

Το πρόγραμμα περιήγησης Safari της Apple διαθέτει πλέον νέο προφίλ, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής από ανταγωνιστές όπως το Chrome και το Firefox. Οι ενημερώσεις σας επιτρέπουν να έχετε ένα διαφορετικό σύνολο σελιδοδεικτών, ρυθμίσεων, ιστότοπων και cookies, όπως ένα για τη δουλειά και ένα για το σπίτι.

-Λειτουργία Check In

Το Check In είναι ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας που σας επιτρέπει να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με φίλους ή συγγενείς. Το σύστημα ανιχνεύει αυτόματα πότε επιστρέφετε στο σπίτι και τους ενημερώνει. Αν δει ότι καθυστερείτε, μπορεί να στείλει πληροφορίες στην επαφή σας, όπως η τοποθεσία σας, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και άλλα στοιχεία, ώστε να μπορέσουν να σας βοηθήσουν.

-Λειτουργία iPad και iPadOS 17

Τα tablet της Apple αποκτούν τα περισσότερα από τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 17 με μερικές προσθήκες μόνο για τις συσκευές με τη μεγαλύτερη οθόνη.

Loader