ΗΠΑ: Άντρας πέρασε άδικα 23 χρόνια στη φυλακή και τώρα ζητά αποζημίωση 93 εκατομμύρια

ΗΠΑ: Άντρας πέρασε άδικα 23 χρόνια στη φυλακή και τώρα ζητά αποζημίωση 93 εκατομμύρια

Κατηγορεί ντετέκτιβ ότι τον παγίδευσε

Άντρας από το Κάνσας πέρασε 23 χρόνια στη φυλακή για ένα έγκλημα το οποίο δεν έκανε.

Ο Lamonte McIntyre πέρασε 23 χρόνια στη φυλακή άδικα, για διπλή δολοφονία που δε διέπραξε ο ίδιος. Τώρα, ζητά αποζημίωση ύψους 93 εκατομμυρίων δολαρίων από την κομητεία στην οποία καταδικάστηκε καθώς και από έναν ντετέκτιβ τον οποίο κατηγορεί πως τον παγίδευσε.

Η μητέρα του άντρα ζητά 30 εκατομμύρια δολάρια καθώς φαίνεται πως ο ντετέκτιβ την εξανάγκασε σε σεξουαλική επαφή. Όταν ο ντετέκτιβ έκανε πρόταση στον McIntyre και ο ίδιος την απέρριψε, τότε τον κατηγόρησε για διπλή ανθρωποκτονία.

Διάβασε Επίσης: Ουκρανία: Η φωτογραφία με τα 109 άδεια παιδικά καρότσια κάνει το γύρο του διαδικτύου (Βίντεο)

Ο ντέντεκτιβ κατηγορείται επίσης για κακοποίηση μαύρων γυναικών με πολλούς συναδέλφους του να γνώριζαν τη συμπεριφορά του.

Ο 45χρονος, πάσχει από διαταραχή μετατραυματικού στρες λόγω της φυλάκισης του, ενώ και η μητέρα του έχει διαγνωστεί με μετατραυματικό στρες και αναζητά ψυχολογική θεραπεία εδώ και 17 χρόνια.

Διάβασε Επίσης: Απέρριψε το τελεσίγραφο για τη Μαριούπολη ο Ζελένσκι 

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ακόμη και αν αποδειχθούν οι ισχυρισμοί για παράβαση καθήκοντος δε φέρει ευθύνη επειδή οι ενέργειες των αστυνομικών ήταν εκτός του πλαισίου της εργασίας τους. Η δίκη έχει οριστεί για τις 7 Νοεμβρίου ενώ οι αρχές θέλουν να μεταφερθεί η δίκη στη Γουιτσιτ, λόγω της εκτεταμένης δημοσιότητας που έχει πάρει η υπόθεση στην περιοχή του Κάνσας Σίτι, ανέφερε το KCUR.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader