Ηρωική προσπάθεια εξάχρονης για καλό σκοπό - Ανέβηκε στο ψηλότερο βουνό της Βόρειας Αφρικής

Ηρωική προσπάθεια εξάχρονης για καλό σκοπό - Ανέβηκε στο ψηλότερο βουνό της Βόρειας Αφρικής

Ένα νεαρό κορίτσι από τη Βρετανία κατακτά την κορυφή του όρους Τούμπκαλ στο Μαρόκο, συγκεντρώνοντας χρήματα για το νοσοκομείο που της έσωσε τη ζωή

Η Σέρεν, ένα εξάχρονο κορίτσι από το Καρμαθενσάιρ της Βρετανίας, κατάφερε να ολοκληρώσει έναν άθλο που λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν για την ηλικία της: ανέβηκε στο όρος Τούμπκαλ, το ψηλότερο βουνό της Βόρειας Αφρικής, με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για το Νοσοκομείο Παίδων του Μπέρμιγχαμ. Το νοσοκομείο αυτό, όπως εξηγεί ο πατέρας της Γκλιν, έσωσε τη ζωή της όταν ήταν μωρό, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία ένα αιμαγγείωμα στον λαιμό της που επηρέαζε τους αεραγωγούς της. Αυτή η εμπειρία οδήγησε τη Σέρεν και τον πατέρα της να ξεκινήσουν αυτή τη σπουδαία φιλανθρωπική προσπάθεια.

Η αποστολή τους ξεκίνησε στα μέσα Αυγούστου, όταν η Σέρεν και ο Γκλιν πέταξαν στο Μαρακές, από όπου ταξίδεψαν σε ένα χωριό στους πρόποδες της οροσειράς του Άτλαντα. Η ανάβαση προς την κορυφή του όρους Τούμπκαλ δεν ήταν εύκολη. Σε θερμοκρασίες που ξεπερνούσαν τους 40 βαθμούς, η ομάδα τους περπάτησε για οκτώ ώρες μέσα από στενά μονοπάτια και δύσβατο έδαφος μέχρι να φτάσουν στην κατασκήνωση βάσης, όπου πέρασαν τη νύχτα. Το επόμενο πρωί, ξεκίνησαν ξανά, με τον στόχο να φτάσουν στην κορυφή σε ύψος 4.167 μέτρων.

Η Σέρεν έφτασε στην κορυφή του βουνού μετά από μια δύσκολη διαδρομή, αλλά όπως περιέγραψε ο πατέρας της, η ζέστη και η σκληρή ανηφόρα ήταν οι μεγαλύτερες προκλήσεις. Παρόλα αυτά, η στιγμή της επιτυχίας ήταν μαγική. Περίπου 20 άτομα που είχαν παρακολουθήσει την πορεία τους μέσω των social media τους υποδέχτηκαν στην κορυφή με θερμά χειροκροτήματα, χαρίζοντας στην εξάχρονη Σέρεν μια αξέχαστη στιγμή.

Αν και η Σέρεν απάντησε χαριτολογώντας ότι προπονήθηκε μόνο «μια εβδομάδα» για το ταξίδι, ο Γκλιν εξήγησε ότι στην πραγματικότητα προετοιμάζονταν για περίπου έναν χρόνο. Η προπόνησή τους περιλάμβανε βόλτες στα βουνά της Ουαλίας, και ειδικά στο Pen y Fan, όπου επανέλαβαν πολλές φορές τμήματα της διαδρομής που θα ακολουθούσαν στο Μαρόκο.

Το όνειρο της Σέρεν και του Γκλιν, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Η επιτυχία τους στο όρος Τούμπκαλ είναι μόνο η αρχή. Το επόμενο μεγάλο τους εγχείρημα είναι να ανέβουν στο Μον Μπλαν, το ψηλότερο βουνό της Δυτικής Ευρώπης, με στόχο να συνεχίσουν να συγκεντρώνουν χρήματα για το Νοσοκομείο Παίδων του Μπέρμιγχαμ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Σέρεν δεν είναι άγνωστη με τις ορειβατικές προκλήσεις. Το 2022, έγινε το νεότερο άτομο που ολοκλήρωσε την πρόκληση των τριών κορυφών του Ηνωμένου Βασιλείου μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες. Η αγάπη της για την ορειβασία φαίνεται να είναι αυθεντική, καθώς η ίδια αναφέρει ότι αυτό που της αρέσει περισσότερο στις αναρριχήσεις είναι ο χρόνος που περνάει με τον πατέρα της και η θέα από την κορυφή.

Ο πατέρας της, Γκλιν, δάσκαλος και ερασιτέχνης ορειβάτης, τονίζει ότι δεν μπορεί κανείς να επιβάλει στα παιδιά τι θα τους αρέσει, αναφέροντας ότι, ενώ προσπάθησε να πείσει και τον γιο του να ακολουθήσει το πάθος του για την ορειβασία, εκείνος δεν έδειξε το ίδιο ενδιαφέρον. Η Σέρεν, ωστόσο, έχει δείξει πως αγαπά τις προκλήσεις και τη φύση.

Η ορειβασία της Σέρεν δεν είναι απλώς μια προσωπική κατάκτηση. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια, σκοπεύει να επιστρέψει κάτι σε αυτούς που της προσέφεραν ζωή και υγεία, δείχνοντας με τον πιο συγκινητικό τρόπο τη δύναμη της θέλησης και τη σημασία της ευγνωμοσύνης.

Loader