Ισχυρές αμμοθύελλες κάνουν τη νύχτα μέρα στην Αυστραλία

Ισχυρές αμμοθύελλες κάνουν τη νύχτα μέρα στην Αυστραλία

Τι περνούν κι αυτοί οι Αυστραλοί

Θυελλώδεις άνεμοι δημιουργούν σφοδρές αμμοθύελλες στην Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, μετατρέποντας την μέρα σε νύχτα, σε αρκετές πόλεις.   

Την Κυριακή η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτη προειδοποίηση για τον κίνδυνο καταιγίδων με πολλούς κεραυνούς στην ενδοχώρα και τεράστια, ορμητικά σύννεφα σκόνης που από χθες υψώνονται σαν κινούμενα τείχη, κρύβοντας τον ήλιο. Οι αμμοθύελλες σαρώνουν το Ντάμπο και γειτονικές πόλεις, ενώ οι ριπές ανέμου ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα.  

dasfsfafaΗ έντονη βροχόπτωση και το χαλάζι προκάλεσε ξεχωριστά προβλήματα και οι αρχές δέχθηκαν περίπου 1.500 κλήσεις για βοήθεια.

Πολλές πόλεις στη Νέα Νότια Ουαλία δέχθηκαν από 100 έως 180 χιλιοστά βροχής μέσα σε μία ημέρα. Οι βροχές βοηθούν τους πυροσβέστες στην προσπάθειά τους να οριοθετήσουν τις πυρκαγιές που καίνε από την περασμένη χρονιά, καταστρέφοντας εκατομμύρια εκτάρια γης. Δεκατέσσερα μέτωπα είναι ακόμα ενεργά στην Βικτώρια και η μετεωρολογική υπηρεσία εκτιμά πως η βροχή δεν θα είναι αρκετή για να σβήσει όλες αυτές τις εστίες.   

Οι καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, με ταχύτατους ανέμους, που θα τις μεταφέρουν γρήγορα από περιοχή σε περιοχή, ενώ δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι.  

 

Loader