«Ήταν σαν αγέλη ζώων, σαν μια αγέλη λύκων»

«Ήταν σαν αγέλη ζώων, σαν μια αγέλη λύκων»

Νέα συνέντευξη της 19χρονης βρετανίδας σε αγγλική εφημερίδα

Συνέντευξη στην εφημερίδα Sun έχει παραχωρήσει η 19χρονη Βρετανίδα που καταδικάστηκε για δημόσια βλάβη από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου

«Σκεφτόμουν ότι αν δεν ξεφύγω από εδώ τώρα, θα πεθάνω. Δεν ξέρω πόσοι από τους 12 με βίασαν. Δε μετράς, δεν μπορούσες να μετρήσεις. Περίμεναν στη σειρά, ενθουσιασμένοι, μιλώντας και φωνάζοντας στα εβραϊκά. Προσπαθούσα να τους απωθήσω αλλά απλά δεν μπορούσα. Ήταν σαν αγέλη ζώων, μια αγέλη λύκων», αναφέρει η 19χρονη.

Περιγράφει επίσης πώς ο νεαρός Ισραηλινός με το όνομα «Σαμ» με τον οποίο είχε αναπτύξει μία «συνηθισμένη ρομαντική σχέση διακοπών» την κράτησε στο κρεβάτι βάζοντας τα γόνατά του στους ώμους της, ενώ οι φίλοι του τη βίαζαν.

Επαναλαμβάνει ότι ο αστυνομικός που την ανέκρινε την υποχρέωσε να υπογράψει ψευδή δήλωση ανάκλησης της καταγγελίας.

«Έχασε την ψυχραιμία του και φώναζε, ‘Όχι! Θα γράψεις αυτό που σου λέω να γράψεις!’ Ήξερα αμέσως ότι είχα κάνει κάτι πραγματικά λάθος υπογράφοντας τη δήλωση. Είχα πανικοβληθεί και είπα σε μία κοινωνικό λειτουργό στο αστυνομικό τμήμα τι είχε συμβεί. Αλλά εκείνη είπε απλά ‘Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα τώρα’», αναφέρει στη συνέντευξή της η 19χρονη.

Σε απόσπασμα του ημερολογίου το οποίο κρατούσε στην κυπριακή φυλακή αναμένοντας τη δίκη της, αναφέρεται: «Έχω εφιάλτες κάθε νύχτα, ότι με βιάζουν ξανά».

Δηλώνει επίσης ότι στη φυλακή της έδιναν φάρμακα για να είναι ήρεμη, παρά το ότι δεν τα ήθελε και συμπληρώνει ότι "οι περισσότεροι τρόφιμοι έμοιαζαν ναρκωμένοι από τα φάρμακα που τους χορηγούνταν".

Επαναλαμβάνει, εξάλλου, ότι θα αγωνιστεί για να αποδειχθεί η αθωότητά της: «Είπα την αλήθεια. Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε».

ΚΥΠΕ

Loader