Κάνεις σεξ σε κοινόχρηστες τουαλέτες;

Κάνεις σεξ σε κοινόχρηστες τουαλέτες;

Tα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης «Checkpoint» προειδοποιούν

Στο πλαίσιο της προληπτικής ενημέρωσης για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, σε σημερινή του ανάρηση, το My Checkpoint γράφει:

Το να κάνουμε σεξ σε κοινόχρηστες τουαλέτες εκθέτει το σώμα μας σε μικρόβια που ούτως ή άλλως υπάρχουν, πχ. στο κάθισμα της τουαλέτας, στο καζανάκι, στο χερούλι της πόρτας. Όσον αναφορά τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, με τη χρήση προφυλακτικού, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Ο HIV θα πρέπει να γνωρίζουμε πως από την στιγμή που θα βγει από τον οργανισμό μας και εκτεθεί στο οξυγόνο της ατμόσφαιρας, εξουδετερώνεται πολύ γρήγορα.

Θα μπορούσαμε να δώσουμε ενδεχομένως, περισσότερη σημασία στην ηπατίτιδα Α, η οποία μεταδίδεται με στενή επαφή ή με σεξουαλική στοματο-πρωκτική επαφή, με άτομο που νοσεί. Για παράδειγμα, όταν κάποιος δεν πλένει καλά τα χέρια του μετά τη χρήση της τουαλέτας και στη συνέχεια ακουμπά τρόφιμα, επιφάνειες ή το στόμα κάποιου ανθρώπου μπορεί να εκτεθεί στην ηπατίτιδα Α.

Σε κάθε περίπτωση κάθε φορά που κάνουμε σεξ σε κοινόχρηστες τουαλέτες θα πρέπει να φροντίζουμε

όσο γίνεται την προσωπική μας υγιεινή, πχ. να πλένουμε καλά τα χέρια μας, να έχουμε μαζί μας μωρομάντηλα για τοπικό καθαρισμό και όσο γίνεται να αποφεύγουμε να ακουμπάμε σε λερωμένες επιφάνειες.

Loader