Αν κάνουμε πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας, λέει η Μπακογιάννη

Αν κάνουμε πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας, λέει η Μπακογιάννη

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στο Action24 ανέφερε ότι: «πρέπει να συμφωνήσουμε στη διαδικασία με την Τουρκία, στο συνυποσχετικό και πιστεύω πως πρέπει να πάμε (στη Χάγη), γιατί στην εξωτερική πολιτική, το κάθε πέρσι και καλύτερα είναι μια πραγματικότητα. Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκηθεί υπό πίεση ή υπό συνεχή δραματοποίηση. Θέλει σοβαρότητα και αυτοσυγκράτηση, γιατί όντως η κατάσταση είναι δύσκολη. Αλλά δεν μπορούμε να δραματοποιούμε συνεχώς για κρίση και θερμό επεισόδιο».

Για εκείνους ωστόσο που μιλούν για ακραίες πράξεις εκ μέρους μας, είπε: «Αν κάνουμε πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας. Δεν θα έρθει κανείς να θυσιαστεί για εμάς. Διπλωματικά όμως δεν είμαστε μόνοι μας. Και εκεί είναι το ουσιαστικό σημείο».

Η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υποστήριξε: «ορθώς έγινε, κατέγραψε τις διαφωνίες που υπάρχουν αλλά και την βούληση των δύο πλευρών να κρατήσουν τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς. Και είναι σημαντικό, ειδικά όταν είσαι σε κρίση, να συζητάς και να έχεις επικοινωνία».

Πρόσθεσε επίσης ότι: «Οι Τούρκοι πρέπει να καταλάβουν ότι η λογική της επίδειξης δύναμης θα τους οδηγήσει σε διπλωματική απομόνωση. Όταν λες ότι η Κρήτη δεν υπάρχει τότε το διεθνές ακροατήριο παύει να σε ακούει».

Πηγή 

Loader