Καραγιάννης: «Θα κυκλοφορούμε με μάσκα και γάντια»

Καραγιάννης: «Θα κυκλοφορούμε με μάσκα και γάντια»

Το sci-fi θα συνεχιστεί καιρό, σύμφωνα με τον Καθηγητή

Μόλις χαλαρώσουν λίγο τα μέτρα θα πρέπει υποχρεωτικά να κυκλοφορούμε με μάσκα και γάντια, είπε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο ο Καθηγητής Μικροβιολογίας-Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, δρ Πέτρος Καραγιάννης.

Οπως ανέφερε "Η χαλάρωση θα αρχίσει από μέτρα τα οποία το λιγότερο επικίνδυνα. Για αυτό έχουν τεθεί  επιπλέον ασφαλιστικές δικλείδες όπως το οτι η μάσκα θα είναι απαραίτητη." Οι μικρές συναθροίσεις θα ακολουθήσουν στο δεύτερο στάδιο, είπε.

Τόνισε ότι η μάσκα θα είναι απαραίτητη στις συναλλαγές μας και στη διακίνηση. Συγκεκριμένα όσον αφορά για το ποιες μάσκες είναι οι κατάλληλες ο κ.Καραγιάννης απάντησε ότι "Η μάσκα μπορεί να είναι η απλή χειρουργική" 

Παράλληλα, είπε ότι "τα γάντια θα  τα φοράμε επίσης. Τα μέτρα που είχαμε μέχρι τώρα σε θέματα καθαριότητας θα είναι μαζί μας για αρκετό χρονικό διάστημα.Είναι ο μόνος τρόπος να μην έχουμε πισωγυρίσματα».

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένονται γύρω στις είκοσι πτήσεις επαναπατρισμού πολιτών, κυρίως από Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο.

Loader