Καταδικάζει τα πρόσφατα περιστατικά κακοποίησης ζώων η Επίτροπος Περιβάλλοντος

Καταδικάζει τα πρόσφατα περιστατικά κακοποίησης ζώων η Επίτροπος Περιβάλλοντος

Τα οποία συνέβησαν εντός σχολικού χώρου

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου καταδικάζει τα περιστατικά κακοποίησης ζώων που συνέβησαν εντός σχολικού χώρου και λέει ότι το θέμα δεν πρέπει να περάσει χωρίς τη δέουσα προσοχή.

Σε γραπτή της δήλωση, η κ. Βασιλείου αναφέρει ότι "μετά από τα σοκαριστικά γεγονότα δύο μέρες μετά, τα όσα τραγικά συνέβησαν  στο Λύκειο Παραλιμνίου, θέλω να καταδικάσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις εγκληματικές πράξεις κακομεταχείρισης ζώων, όπως αυτές καταγράφηκαν κατά την πρώτη μέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, και μάλιστα εντός σχολικού χώρου".

Το σχολείο, συνεχίζει, οφείλει να μορφώνει τους μαθητές του και να πλάθει τους μελλοντικούς πολίτες του τόπου μας. "Όσα απαράδεκτα παρακολουθήσαμε εμβρόντητοι, θα πρέπει να προβληματίσουν ουσιαστικά Υπουργείο Παιδείας, Συνδέσμους Γονέων και Σχολικές Εφορείες καθότι σε καμία περίπτωση παρόμοιου τύπου ακρότητες δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ως νεανική παρόρμηση αμελητέας ανάγκης προσοχής" συμπληρώνει.

Λέει ακόμη ότι η κακομεταχείριση ζώων όπως καταγράφεται από την επιστημονική ιατρική κοινότητα "δηλοί ψυχολογική διαταραχή ή και ροπή προς το έγκλημα". "Σε καμία περίπτωση αυτό το θέμα δεν πρέπει να περάσει χωρίς τη δέουσα προσοχή που η ουσία της πράξης επιβάλλει. Η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα, οδηγεί σε περαιτέρω καταρράκωση του βιοτικού μας επιπέδου και ειδικότερα όσον αφορά βασικές αρχές ηθικής και αξιών" λέει. 

Εκφράζει τέλος την ευχή όπως για το γεγονός αποδοθεί δικαιοσύνη και αντί άλλης τιμωρίας τα άτομα που συμμετείχαν είτε άμεσα είτε έμμεσα στις αισχρές αυτές πράξεις, να υποστηριχθούν από προγράμματα ψυχολογικής αποκατάστασης και υγειούς κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Loader