Καταγγελία για βιασμό - στο Κακουργιοδικείο ο Χρυσόστομος

Καταγγελία για βιασμό - στο Κακουργιοδικείο ο Χρυσόστομος

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, που θα συνεδριάσει στις 26 Απριλίου (Μεγάλη Δευτέρα) παραπέμφθηκε χθες ο μητροπολίτης τέως Κιτίου, Χρυσόστομος, για το αδίκημα του βιασμού, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο της Αστυνομίας, διαπράχθηκε μεταξύ 1 – 30 Απριλίου 2011, στον χώρο εργασίας του στη Λάρνακα, δηλαδή στη Μητρόπολη Κιτίου.

Η υπόθεση καταχωρήθηκε στο Δικαστήριο την περασμένη  Παρασκευή και χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας παρέπεμψε την υπόθεση εναντίον του πρώην μητροπολίτη σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, το οποίο θα συνεδριάσει την 26η Απριλίου. Η παραπομπή πραγματοποιήθηκε το πρωί κεκλεισμένων των θυρών και ο πρώην μητροπολίτης, ο οποίος παρέστη στη διαδικασία, αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ, ενώ κατέθεσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Η διαδικασία παραπομπής, που έγινε στην παρουσία του δικηγόρου του, Μιχάλη Πική, κράτησε λίγα μόλις λεπτά.

Εναντίον του ίδιου ιερωμένου, καταχωρήθηκε χθες και δεύτερη υπόθεση στο Δικαστήριο, η οποία αφορά κατηγορία για άσεμνη επίθεση κατά γυναίκας, αδίκημα που φέρεται να διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του 1981. Κατά τον επίδικο χρόνο η παραπονούμενη ήταν ανήλικη. Το Δικαστήριο όρισε την 8η Ιουνίου ως την ημέρα που θα αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, οι υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης που διερευνήθηκαν το τελευταίο δίμηνο και καταχωρήθηκαν στα δικαστήρια έφτασαν τις 10.

Loader