Κατάστημα υποχρεώνει τους υπαλλήλους να φορούν μάσκες με χαμόγελο

Κατάστημα υποχρεώνει τους υπαλλήλους να φορούν μάσκες με χαμόγελο

Και γίνεται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Για να δείχνουν πιο φιλικοί στους πελάτες συμβαίνει αυτό.

Η χειρουργική μάσκα είναι το σύμβολο του 2020. Η χρήση της είναι απολύτως απαραίτητη και αναγκαία για όλους μας και σίγουρα η σωστή εφαρμογή της λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

H αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε στην υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας σε  κλειστούς χώρους.

ert45yy

Η μάσκα ωστόσο κρύβει ένα μεγάλο μέρος του προσώπου μας και προκαλεί ένα αίσθημα κοινωνικής απόστασης. Στην Ιαπωνία ένας ιδιοκτήτης καταστήματος βρήκε έναν αμφιλεγόμενο τρόπο  ώστε οι υπάλληλοί του να φαίνονται πιο φιλικοί προς τους πελάτες του. Εφτιαξε προστατευτικές μάσκες που έχουν χαμόγελα στο μπροστινό μέρος και τους υποχρέωσε να τις φορούν στη δουλειά. Για ευνόητους λόγους οι φωτογραφίες στο twitter έγιναν αμέσως viral.

yuu76

Με την κλασική χειρουργική μάσκα το στόμα δεν φαίνεται και το πρόσωπο δύσκολα αναγνωρίζεται. To χαμόγελο ακόμα κι αν υπάρχει, κρύβεται, και έτσι ο ιδιοκτήτης του πολυκαταστήματος Takeya βρήκε έναν τρόπο η μάσκα να γίνει πιο φιλική (;) προς τους πελάτες του, χωρίς πιθανότατα να ρωτήσει τους ίδιους αν επιθυμούν να έχουν το χαμόγελο κολλημένο στα χείλη τους.

tyrte

Ξεκίνησε λοιπόν την καμπάνια του χαμόγελου με σκοπό να δημιουργηθεί ένα περισσότερο φιλικό περιβάλλον στον εργασιακό χώρο. Κάθε υπάλληλος του καταστήματος φοράει την χαμογελαστή μάσκα, ώστε να υπάρχει ένα πιο θετικό κλίμα και έτσι οι πελάτες να νιώθουν πιο ευχάριστα όταν μπαίνουν σε αυτό για να ψωνίσουν, όπως θεωρεί ο ίδιος.

ty6ry655

Τα αποτελέσματα αυτού του περίεργου πειράματος με τη χαμογελαστή μάσκα έδειξαν ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται θετικά. Οι πωλήσεις του καταστήματος έχουν σημειώσει άνοδο και όλα δείχνουν πως ένα χαμόγελο (ακόμη κι αν είναι ψεύτικο) μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην καθημερινότητα.

fghtr

yut7767

uytuyu

Πηγή

Loader