Κάθε 40 δευτερόλεπτα χάνεται μια ζωή από αυτοκτονία

Κάθε 40 δευτερόλεπτα χάνεται μια ζωή από αυτοκτονία

Ανακοίνωση από το Υπ. Υγείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Κάθε 40 δευτερόλεπτα χάνεται μια ζωή από αυτοκτονία, αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, το οποίο προσθέτει ότι η αυτοκτονία αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου παγκόσμια στους νέους 15-29 ετών, έχοντας τεράστιες επιπτώσεις σε ατομικό, οικογενειακό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2019 με θέμα «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και Πρόληψη της Αυτοκτονίας», το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει ότι η αυτοκτονία αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να υπολογίζει περίπου 800.000 θανάτους ανά έτος, αριθμό μεγαλύτερο από τους θανάτους που συμβαίνουν σε εμπόλεμη  περίοδο.

Όπως αναφέρει, υπόβαθρο της αυτοκτονικής συμπεριφοράς αποτελούν οι ψυχικές παθήσεις με συχνότερη την κατάθλιψη, αλλά και τη διπολική διαταραχή, τη σχιζοφρένεια και την κατάχρηση ουσιών.

Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει πως η πρόληψη της αυτοκτονίας απαιτεί συντονισμό και συνεργασία μεταξύ πολλών φορέων της κοινωνίας και θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. 

ΚΥΠΕ

Loader