Κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού θα πρέπει να πλένει και να σιδερώνει ρούχα γυναικών

Κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού θα πρέπει να πλένει και να σιδερώνει ρούχα γυναικών

Σε ένα χωριό της Ινδίας

Ένας Ινδός που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, υπό τον όρο ότι θα πλένει και θα σιδερώνει τα ρούχα όλων των γυναικών του χωριού του για έξι μήνες. 

Ο Λαλάν Κουμάρ θα πρέπει να αγοράσει το απορρυπαντικό και ό,τι άλλο χρειάζεται για να πλένει δωρεάν τα ρούχα των περίπου 2.000 γυναικών του χωριού του, στην επαρχία Μπιχάρ, σύμφωνα με την δικαστική απόφαση. 

Ο 20χρονος, που πλένει ρούχα ως επάγγελμα, συνελήφθη τον Απρίλιο κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για απόπειρα βιασμού. «Όλες οι γυναίκες στο χωριό χαίρονται με τη δικαστική απόφαση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Νασίμα Κατούν, επικεφαλής του κοινοτικού συμβουλίου. 

«Είναι κάτι ιστορικό. Θα ενισχύσει τον σεβασμό για τις γυναίκες και θα βοηθήσει να προστατευθεί η αξιοπρέπειά τους», συμπλήρωσε η Κατούν, που θα είναι ανάμεσα στους αξιωματούχους του χωριού που θα επιβλέπουν τον Κουμάρ. 

Ντόπιες εκτιμούν ότι η απόφαση είχε θετικό αντίκτυπο, καθώς έκανε το έγκλημα εναντίον των γυναικών αντικείμενο συζήτησης στην κοινότητά τους. «Είναι ένα σημαντικό βήμα και μια διαφορετικού είδους τιμωρία, που στέλνει ένα μήνυμα στην κοινωνία», δήλωσε η Αντζούμ Περουίν. 

 

Με πληροφορίες από AFP

Loader