Κι όμως! Πωλείται κομμάτι από τη γαμήλια τούρτα της Diana με τον Κάρολο

Κι όμως! Πωλείται κομμάτι από τη γαμήλια τούρτα της Diana με τον Κάρολο

Το κόστο της είναι στις 300 βρετανικές λίρες

O γάμος του Καρόλου και της πριγκίπισσας Diana μπορεί να τελείωσε το 1991, όμως τα κομμάτια από τις 23 γαμήλιες τούρτες τους ακόμα υπάρχουν ως ενθύμια και συχνά πωλούνται σε δημοπρασίες. Το 2014 είχε πωληθεί για 1.375 δολάρια ένα κομμάτι από την τούρτα φρούτων του γάμου ενώ το 2021 ένα παγωμένο κομμάτι διακοσμημένο με ένα πέταλο πωλήθηκε για 2.500 δολάρια.

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα, ο οίκος δημοπρασιών Dore & Rees θα πουλήσει ένα νέο κομμάτι που ανακαλύφτηκε στο σπίτι του Nigel Ricketts που πέθανε πρόσφατα και εργαζόταν ως αναπαλαιωτής επίπλων στο κάστρο του Windsor από το 1980 έως το 1985. Το κομμάτι που είχε είναι 41 ετών και είχε φυλαχτεί μέσα στο αυθεντικό κουτί.

"Δεν θα το έτρωγε κανείς τώρα αλλά η ποσότητα αλκοόλ λογικά το έχει διατηρήσει και ακόμα μοιάζει σαν ένα κανονικό κομμάτι γαμήλιας τούρτας που έχει κρατήσει τη φόρμα του”, δήλωσε ο υπεύθυνος του οίκου δημοπρασιών.

Μαζί με την τούρτα θα δημοπρατηθεί και ένα προσωπικό μήνυμα του πρίγκιπα Καρόλου που είχε γράψει ο ίδιος και στο οποίο ευχαριστεί τα μέλη του προσωπικού που είχαν κάνει στο νιόπαντρο ζευγάρι ένα έπιπλο ως γαμήλιο δώρο. "Η Diana και εγώ είμαστε συγκινημένοι πέρα από κάθε λέξη που μπήκατε στον κόπο να βρείτε κάτι τόσο χρήσιμο και που σας διασφαλίζω ότι θα τιμάμε σε όποιο σπίτι κι αν πάμε”, έγραφε το σημείωμα στο οποίο υπέγραφε με το όνομά του.

Το κομμάτι της γαμήλιας τούρτας κοστολογείται στις 300 βρετανικές λίρες ενώ το σημείωμα στις 150 βρετανικές λίρες. Στη δημοπρασία θα δημοπρατηθούν επίσης προσκλήσεις που είχε συγκεντρώσει ο Rickett ως εργαζόμενος του Παλατιού για διάφορες εκδηλώσεις στο Buckingham.

 

Πηγή

Loader