Κινδυνεύει ή όχι η ελληνική γλώσσα από τα greeklish;

Κινδυνεύει ή όχι η ελληνική γλώσσα από τα greeklish;

Παγκόσμια ημέρα Ελληνικής γλώσσας σήμερα

«Η Ελληνική γλώσσα είναι η καλύτερη κληρονομιά που έχει στη διάθεσή του ο άνθρωπος για την ανέλιξη του εγκεφάλου του. Απέναντι στην Ελληνική όλες, και επιμένω όλες οι γλώσσες είναι ανεπαρκείς» Φρειδερίκος Σαγκρέδο (Βάσκος καθηγητής γλωσσολογίας)

Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας το 2017. Είναι μια ευκαιρία για να αναδεικνύεται η σημασία αλλά και η αξία της ελληνικής γλώσσας, ως μορφωτικό εργαλείο και αλλά και εργαλείο επικοινωνίας, αναφέρει σε δηλώσεις του στην Offsite ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων Δημήτρης Ταλιαδώρος.

Επεσήμανε πως η ελληνική γλώσσα είναι μία από τις αρχαιότερες γλώσσες η οποία ομιλείτε ακόμα, ενώ σίγουρα είναι προσαρμοζόμενη και ακολουθά τις ιστορικές διαδρομές δηλαδή, από την αρχαία ελληνική φτάσαμε στη νέα κοινή ελληνική.

«Στην Κύπρο ιδιαίτερα, όσο και στον ελληνισμό ευρύτερα υπάρχει ένα γνωστικό πρόβλημα το οποίο έχει να κάνει με την επάρκεια των μαθητών αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας να χρησιμοποιούν με ακρίβεια και με σωστό τρόπο την ελληνική γλώσσα».

Διάβασε περισσότερα στην Offsite 

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader