Κίτρινη προειδοποίηση: Η κατάσταση στους κυπριακούς δρόμους

Κίτρινη προειδοποίηση: Η κατάσταση στους κυπριακούς δρόμους

Σε ισχύ μέχρι τις 4 το απόγευμα είναι η κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η κίτρινη προειδοποίηση αφορά βροχές και κατά διαστήματα μεμονωμένες καταιγίδες που αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή μας. Η συνολική βροχόπτωση αναμένεται να ξεπεράσει  τοπικά τα 50 χιλιοστόμετρα σε χρονική διάρκεια έξι ωρών.

Η κατάσταση του οδικού δικτύου

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας - Παραλιμνίου, το οποίο ήταν κλειστό και από τις δύο κατευθύνσεις έχει ανοίξει και η τροχαία κίνηση διεξάγεται κανονικά.

Στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας, υπάρχει συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα, ενώ λόγω του βρεγμένου οδοστρώματος σε αρκετές περιοχές, καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Λόγω των καιρικών συνθηκών και των βροχοπτώσεων, οι οποίες σε κάποιες περιοχές είναι πολύ έντονες, καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Επίσης, στη λωρίδα ασφαλείας του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας – Λευκωσίας, κοντά στα Λύμπια, υπάρχει όγκος χώματος και καλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί.

 

 

Loader