Κλείνουν όλα σχεδόν τα σχολεία στη Λευκωσία - Ακυρώνονται events

Κλείνουν όλα σχεδόν τα σχολεία στη Λευκωσία - Ακυρώνονται events

Σημαντικές αποφάσεις της Κυβέρνησης ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Υπουργός Υγείας

Πιο συγκεκριμένα:

1/ Θα ανακοινωθεί κατάλογος με σχολεία της Λευκωσίας που θα κλείσουν σε όλες τις βαθμίδες. Ο Υπ. Παιδείας είπε σχεδόν όλα τα σχολεία της Λευκωσίας.

2/ Ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις πέραν των 75 ατόμων σε κλειστούς χώρους μέχρι 31 Μαρτίου.

3/Παραμένουν κλειστά τα οδοφράγματα μέχρι μέχρι την επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίο.

4/ Ακυρώνονται όλες οι συγκεντρώσεις όπως εκδηλώσεις, παρελάσεις και αγώνες. Θα μπορούν να διεξάγονται χωρίς φιλάθλους. Άρα όλοι οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

5/ Εξουσιοδότηση στον  ΥΠΟΙΚ για να εκδώσει εγκύκλιο για την Δημόσια Υπηρεσία.

Όπως ενημέρωσε ο Υπουργός Υγείας έπειτα από την σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου, κλείνουν όλα τα γήπεδα (για όλα τα αθλήματα) για τον κόσμο μέχρι το τέλος του Μάρτη.

Θα εκδοθεί διάταγμα και θα υπάρχουν και οι ανάλογες ποινές για όσους παρανομούν. Αυτό βέβαια δεν αφορά μόνο στις αθλητικές διοργανώσεις αλλά όλο το φάσμα των εκδηλώσεων, συναθροίσεων κλπ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΠ για τα κεκλεισμένων

Μετά τις σημερινές πολιτικές αποφάσεις της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο, όπου μεταξύ άλλων λήφθηκε απόφαση για διεξαγωγή κεκλεισμένων των θυρών των ποδοσφαιρικών αγώνων, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, προχωρεί σε υιοθέτηση και υλοποίηση της σχετικής απόφασης.

Λεπτομέρειες για τα νέα δεδομένα σχετικά με τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων, θα δοθούν το επόμενο διάστημα ενώ με την ευκαιρία να πληροφορήσουμε πως η ΚΟΠ έχει προχωρήσει από το πρωί σε προώθηση ενημερωτικού υλικού προς τα Σωματεία της για λήψη προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Το μέτρο για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών αφορά τους αγώνες όλων των Κατηγοριών της ΚΟΠ, Futsal και Γυναικείου καθώς και τους αγώνες των Εθνικών μας ομάδων, μεταξύ αυτών και τον αυριανό αγώνα της Εθνικής Γυναικών με την Αλβανία.

Σύμφωνα με την απόφαση της Κυβέρνησης, το μέτρο αυτό ισχύει, σε πρώτη φάση, μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Η ΚΟΠ επιφυλάσσεται στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, τα οποία θα συζητηθούν στην προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα συνεδρία της Εκτελεστικής της Επιτροπής.

Loader