Κοινοπολιτειακοί Αγώνες 2022: «Χρυσός» ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι με την κυπριακή σημαία ψηλά

Κοινοπολιτειακοί Αγώνες 2022: «Χρυσός» ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι με την κυπριακή σημαία ψηλά

«Στο μυαλό μου είχα μόνο το χρυσό» δήλωσε ο Κύπριος τζουντόκα

Στο μυαλό μου δεν είχα τίποτε άλλο από το χρυσό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι, ο χρυσός στο Τζούντο της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων στους 22ους Κοινοπολιτειακούς του Μπέρμιγχαμ.

Του Θωμά Κεττένη – Απεσταλμένου ΚΥΠΕ / ΚΟΕ

Φωτογραφίες Paris J. Andreou (Συνεργάτης KOE/ΚΕΚΑ - “Birmingham 2022”)

Τόνισε πως ο πιο δύσκολος του αγώνας ήταν ο προημιτελικός, και πως μετά από αυτόν που αποτελούσε το ψυχολογικό του φράγμα, πίστευε πως μπορεί να φτάσει μέχρι την κορυφή.

Στις πρώτες του δηλώσεις στον απεσταλμένο του ΚΥΠΕ-ΚΟΕ Θωμά Κεττένη μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Τζούντο στην Κατηγορία των 66 κιλών, ο Γιώργος είπε πως νιώθει πολύ χαρούμενος και ακόμα δεν μπορεί να το πιστέψει επειδή πριν από αυτόν πολλοί πήγαν με αξιώσεις για ένα χρυσό μετάλλιο, όπως παλαιότερα και ο προπονητής του Χρίστος Χριστοδούλου που είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο αλλά και ο Ανδρέας Κρασσάς που πέρασαν στον τελικό, όμως δυστυχώς δεν είχαν καταφέρει να πάρουν την πρώτη θέση. Το ότι ο ίδιος κατάφερε να φέρει το χρυσό τον κάνει ακόμα πιο χαρούμενο καθώς ο ίδιος έχει κάνει τη διαφορά.

«Τα συναισθήματα μου είναι ανεπανάληπτα. Είμαι πολύ χαρούμενος, ειδικά σήμερα που είναι η επόμενη μέρα το αντιλαμβάνομαι ακόμη περισσότερο», τόνισε.

Ερωτηθείς αν το περίμενε και αν ήταν έτοιμος για το χρυσό ο Μπαλαρτζισβίλι είπε: «Δεν σκεφτόμουν τίποτε εκτός από το χρυσό μετάλλιο. Μόλις έμπαινε η σκέψη ότι μπορώ να χάσω ή μπορεί να πάει κάτι λάθος, κουνούσα το κεφάλι μου και έλεγα στον εαυτό μου: Θέλεις το χρυσό, μόνο το χρυσό και μόνο την πρώτη θέση, τίποτε άλλο».

Σε ερώτηση πως είδε τους αγώνες και πόσο δύσκολο ήταν να φτάσει στην μεγάλη επιτυχία, ο νεαρός τζουντόκα είπε πως ο πρώτος αγώνας ήταν εναντίον του Ιρλανδού και ήταν αρκετά δύσκολος καθώς πάντα ο πρώτος αγώνας μέχρι να μπεις στο κλίμα έχει μια ιδιαίτερη δυσκολία, ωστόσο τα κατάφερε να τον κερδίσει με υπομονή.

Ο δεύτερος αγώνας ήταν ο προημιτελικός, ο οποίος πάντα, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο χρυσός νικητής των Αγώνων, τον δυσκολεύει και αποτελεί τον κακό του δαίμονα καθώς στους περισσότερους Αγώνες σε αυτό το σημείο χάνει.

«Παλεύω καλύτερα στον ημιτελικό ή στον τελικό παρά στον προημιτελικό. Έχω ένα ψυχολογικό πόλεμο με τον εαυτό μου, τον οποίο ευτυχώς τον ξεπέρασα και κέρδισα τον Αυστραλό Nathan Katz, ο οποίος έχει πάει και σε Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε.

Στη συνέχεια, στον ημιτελικό με τον Σκωτσέζο Alexander Short του προηγήθηκε στα 2 λεπτά με βαζάρι και έτσι αφού πέρασε ο χρόνος προκρίθηκε στον τελικό.

Στον τελικό με τον Σκωτσέζο Finlay Allan, όπως είπε ο 19χρονος αθλητής, πάλι κατάφερε να προηγηθεί με ένα πόντο και να τον κρατήσει μέχρι το τέλος κατακτώντας την κορυφή.

«Ο πιο δύσκολος μου αγώνας όμως θεωρώ πως ήταν ο προημιτελικός. Μετά άνοιξε ο δρόμος, άνοιξε το μυαλό μου, πάλεψα πιο ελεύθερα και κατάλαβα ότι πέρασα τα όρια μου και πλέον μπορούσα να πάω πολύ ψηλά», είπε ο Γιώργος.

Τέλος, δεχόμενος τις ευχές για ότι καλύτερο στο μέλλον και για μια πολύ καλή συμμετοχή στην ερχόμενη Ολυμπιάδα ο Μπαλαρτζισβίλι είπε: «Εύχομαι να φέρω μετάλλιο στην Ολυμπιάδα και όχι μόνο να πάω».  

Loader