Κοινοπολιτειακοί Αγώνες 2022: Οι χθεσινές επιδόσεις των Κυπρίων αθλητών

Κοινοπολιτειακοί Αγώνες 2022: Οι χθεσινές επιδόσεις των Κυπρίων αθλητών

Έκτος ο Τραΐκοβιτς στα εμπόδιο, 7ος ο Παρέλλης και 12ος ο Γενεθλής στη δισκοβολία

Μια έκτη θέση για τον Μίλαν Τραΐκοβιτς, μια έβδομη για τον Απόστολο Παρέλλη και μια δωδέκατη για τον Χριστόφορο Γενεθλή ήταν ο απολογισμός των τριών συμμετοχών στους τελικούς του Στίβου της Πέμπτης, της αποστολής της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων, στους 22ους Κοινοπολιτειακούς «Μπέρμιγχαμ 2022».

Του Θωμά Κεττένη – Απεσταλμένου ΚΥΠΕ / ΚΟΕ
Φωτογραφίες Paris J. Andreou (Συνεργάτης KOE/ΚΕΚΑ - “Birmingham 2022”)


Απογοητευμένος από την κούρσα ο Μίλαν, ικανοποιημένος από την τέταρτη του παρουσία σε Κοινοπολιτειακούς και από την θέση ο Απόστολος και με ελπίδες για καλύτερα πλασαρίσματα στο μέλλον ο Χριστόφορος. Αυτά δήλωσαν οι τρεις αθλητές μετά τους αγώνες τους στο Στάδιο Alexander Arena του Μπέρμιγχαμ.

Ο Μίλαν Τραΐκοβιτς με χρόνο 13.49 τερμάτισε στην 6η θέση στον τελικό των 110μ. με Εμπόδια ενώ την 7η θέση στην Δισκοβολία κατέλαβε ο Απόστολος Παρέλλης με βολή στα 62.02 και ο Χριστόφορος Γενεθλή τη 12η με βολή στα 57.80.

Ο Μίλαν, σε ένα τελικό με πολύ μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος και μια κούρσα πολύ γρήγορη πήρε την 6η θέση με χρόνο 13.49. Στην πρώτη θέση και το χρυσό κατέκτησε ο Τζαμαϊκανός Rasheed Broadbell με 13.08, στην δεύτερη θέση και το αργυρό κατέκτησε ο Shane Brathwaite από τα Μπαρμπάντος με 13.30 και στην τρίτη θέση κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο τερμάτισε ο Άγγλος Andrew Pozzi με χρόνο 13.37. 

6

Στην πρώτη του προσπάθεια, ο Απόστολος Παρέλλης ο οποίος έριχνε τελευταίος από τους αθλητές του τελικού, έστειλε το δίσκο στα 62.02 ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση και δείχνοντας από την αρχή τη δυνατότητα που είχε για μετάλλιο. Στις δεύτερες προσπάθειες, ο Σκωτσέζος Nicholas Perci με βολή στα 63.53 και ο Άγγλος Lawrence Okoye με μια μεγάλη βολή στα 64.97 πέρασαν μπροστά από τον Απόστολο ο οποίος στην δεύτερη προσπάθεια είχε βολή στα 61.27, μένοντας 5ος. Στην τρίτη προσπάθεια των αθλητών, ο Τζαμαϊκανός Roje Stona έριξε βολή στα 62.15 αφήνοντας τον Παρέλλη στην 6η θέση, καθώς στην προσπάθεια του αυτή είχε μείνει στα 59.83.

Οι 8 αθλητές πέρασαν στην τέταρτή τους προσπάθεια, και ο ο Τζαμαϊκανός Traves Smikle με μια μεγάλη βολή πέρασε από την 7η θέση στην 3η με βολή στα 64.58, ρίχνοντας μια θέση πιο κάτω τον Απόστολο ο οποίος έριξε στην τέταρτη προσπάθεια στα 60.36. Στην 5η ο Απόστολος είχε βολή στα 60.17 και στην 6η στα 59.06.

Η δεύτερη κυπριακή συμμετοχή στον τελικό της Δισκοβολίας, Χριστόφορος Γενεθλή στην πρώτη του προσπάθεια έριξε βολή στα 57.80, στην δεύτερη 56.88 και στην 3η προσπάθεια 57.00 μένοντας στην 12η θέση και χωρίς να έχει δικαίωμα να συνεχίσει στον τελικό. 

Το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα κατέκτησε τελικά ο Αυστραλός Matthew Denny με βολή στα 67.26 και ατομική επίδοση, το αργυρό ο Άγγλος Lawrence Okoye με βολή στα 64.97 και το χάλκινο ο Τζαμαϊκανός Traves Smikle με βολή στα 64.58.

Σε δηλώσεις του στη μεικτή ζώνη, ο Μίλαν Τραΐκοβιτς είπε πως ήταν πολύ δύσκολος αγώνας. «Ηταν μια ευκαιρία, τα μετάλλια πήγαν εκεί που περίμενα, απλώς δεν μπορούσα να εκτελέσω την κούρσα έτσι όπως ήθελα. Δεν ξέρω τι έγινε στην κούρσα, δεν έχω καλή ανάμνηση, το μόνο που θυμάμαι είναι ότι οι δύο αθλητές που ήταν δίπλα μου απλά ήταν μπροστά μου ένα βήμα και εκεί σοκαρίστηκα λίγο και απλώς τερμάτισα τον αγώνα», είπε και πρόσθεσε πως ήταν μεγάλη απογοήτευση για τον ίδιο. 

Ο Απόστολος Παρέλλης είπε πως αυτή είναι η τέταρτη του συμμετοχή στους Κοινοπολιτειακούς και σημείωσε πως δεν είναι απογοητευμένος με την επίδοση του. «Τα 62 μέτρα μπορούσα και λίγο περισσότερο αλλά με το κρύο που είχε απόψε εδώ με άφησε πίσω από το να βγάλω μια καλύτερη βολή. Ηξερα ότι οι πρώτες τρεις βολές ήταν οι πιο κρίσιμες, μετά άδειασα λίγο από την κούραση και τους πολλούς αγώνες και από την έλλειψη προπόνησης, είχα πολλά κενά και αυτό φάνηκε καθώς μετά τις τρεις βολές αδειάζω και είμαι κουρασμένος για να διεκδικήσω κάτι καλύτερος», είπε και σημείωσε πως είναι χαρούμενος για την 4η του παρουσία στους Αγώνες αλλά και από τη θέση.

Ο Χριστόφορος Γενεθλή στις δικές του δηλώσεις είπε πως ήταν μια μεγάλη εμπειρία και παρόλο που ήθελε το κάτι παραπάνω δεν τα κατάφερε. «Λίγο το άγχος, λίγο η πίεση να βλέπεις τόσο μεγάλους αθλητές με επηρέασαν», είπε και ευχαρίστησε την οικογένεια του που βρέθηκαν στο Στάδιο σήμερα και τον στήριξαν, όπως και τον προπονητή του. Εξέφρασε την ελπίδα σε επόμενους μεγάλους αγώνες να πλασαριστεί κάπου καλύτερα και γιατί όχι στην εξάδα.

1

Πρωινά Προκριματικά: Στο τελικό η Κυριάκου (Σφυροβολία), εκτός η Χαραλάμπους (Ύψος)

Στον τελικό της Σφαιροβολίας στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες του Μπέρμιγχαμ προκρίθηκε η Χρυστάλλα Κυριάκου. Στην πρωινή δράση της Πέμπτης των Κυπρίων αθλητών της αποστολής της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων, η Δέσποινα Χαραλάμπους δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Ύψους Γυναικών.

Η Χρυστάλλα Κυριάκου με βολή στα 62.09 στον προκριματικό της Σφυροβολίας, πήρε την 7η θέση από σύνολο 16 αθλητριών και ταυτόχρονα εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος.
 
Την πρόκριση στον τελικό εξασφάλισαν η Αυστραλή Camryn ROGERS με 74.68, η Νεοζηλανδή Julia RATCLIFFE με 68.73, η Αγγλίδα Anna PURCHASE με 66.45, η Αυστραλή Alexandra HULLEY με 66.15, η Ουαλλή Amber SIMPSON με 65.67, η Καναδή Κaila BUTLER με 63.34, η Χρυστάλλα Κυριάκου με 62.09, η Νεοζηλανδή Nicole BRADLEY με 61.77, η Νιγηριανή Oyesade OLATOYE με 61.74, η Καναδή Jillian WEIR με 60.96, η Ινδή Manju BALA με 59.68 και τέλος η Μαλαισιανή Xiu Mei GRACE WONG με βολή στα 59.53.  

6

Στο προκριματικό του Ύψους Γυναικών, η Δέσποινα Χαραλάμπους έμεινε στην 9η θέση του δεύτερου γκρουπ με άλμα στα 1.71 και αποκλείστηκε από τον τελικό του αγωνίσματος. Η Δέσποινα άφησε πίσω το 1.60, πέρασε με την πρώτη το 1.66 και το 1.71 και είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο 1.77. Στο σύνολο των αθλητριών, η Χαραλάμπους κατετάγη 17η. Ολες οι αθλήτριες που προκρίθηκαν στον τελικό είχαν πετυχημένο άλμα στα 1.81.

 

Loader