Kοντά σε lockdown και πάλι η Μύκονος

Kοντά σε lockdown και πάλι η Μύκονος

Καμπανάκι και για άλλες περιοχές

Ελλάδα: Μια ανάσα πριν τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων βρίσκονται η Μύκονος (για δεύτερη φορά στον ίδιο μήνα) και η Ίος, καθώς η χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής απόστασης έχει περιορίσει δραματικά τις εναλλακτικές λύσεις ανάσχεσης του τέταρτου πανδημικού κύματος για τους ειδικούς. Απευθύνοντας δημόσια μια τελευταία προειδοποίηση ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε χθες πως τα δύο νησιά βρίσκονται πλέον «ένα βήμα δηλαδή πριν υιοθετηθούν τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας, όπως αυτά που επιβλήθηκαν πριν 15 ημέρες στη Μύκονο», όπως καθολική απαγόρευση μουσικής και απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα.

«Ζητούμε από τις τοπικές αρχές, τους επισκέπτες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να τηρούν με μεγάλη προσοχή τα μέτρα ατομικής προστασίας και τους κανόνες λειτουργίας, ειδικά στους χώρους υψηλού συγχρωτισμού» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και γνωστοποίησε πως «στις περιοχές αυτές θα συνεχιστούν με εντατικότατους ρυθμούς και με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών», δεδομένου ότι δεκάδες άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μεταβαίνουν επί τόπου (30 άνδρες της ΟΠΚΕ και άνδρες της Ασφάλειας αναμένονται μόνο στην Ίο), για να επιτηρούν τα μέτρα.

Τα δύο δημοφιλή ελληνικά νησιά δεν είναι τα μόνα που έχουν μπει στο στόχαστρο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αφού έντονη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου με ανοδική τάση καταγράφεται τις τελευταίες δέκα ημέρες και για:

· τη Ζάκυνθο

· την Τήνο

· τη Λευκάδα

· την Σαντορίνη

· την Πάρο και

· τη Ρόδο

Μολονότι η ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στις νησιωτικές περιοχές είχε προβλεφθεί στα σενάρια αντιμετώπισης που επεξεργάστηκαν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες όλο το προηγούμενο διάστημα, η μεταφορά του ιικού φορτίου από τα θερινά νησιωτικά θέρετρα στην ενδοχώρα και στον ελληνικό βορρά εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς (σχεδόν πέραν του αναμενόμενου), αυξάνοντας κατακόρυφα την πίεση στο ΕΣΥ.

Πηγή 

Loader