Κορωνοϊός: Γέμισε από ποδηλάτες το Ην. Βασίλειο

Κορωνοϊός: Γέμισε από ποδηλάτες το Ην. Βασίλειο

Οι Βρετανοί πήραν τα ποδήλατα για να αποφύγουν τις συγκοινωνίες εν μέσω πανδημίας

Ισχυροποιείται θεαματικά η ποδηλατική τάση. Τι δείχνουν τα στοιχεία.

Ο ενεργός ταξιδιώτης γίνεται ολοένα και περισσότερο πραγματικότητα στην Βρετανία καθώς καταναλωτές και μαθητές σχολείου ανεβαίνουν στα ποδήλατά τους για να αποφύγουν χώρους στις δημόσιες συγκοινωνίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, όπως έδειξε η εφαρμογή fitness tracker Strava.

Το Λίβερπουλ σημείωσε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση ποδηλασίας (συγκεκριμένα άνω του 220%) για άτομα που κάνουν τουλάχιστον ένα ταξίδι με ποδήλατο.

Τα δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως παρουσιάστηκαν μέσα από το Reuters, έδειξαν επίσης ότι η αιχμή της αύξησης της δημοτικότητας της ποδηλασίας στη Βρετανία σημειώθηκε τον Μάιο του 2020, που συμπίπτει με την αύξηση του lockdown λόγω του Covid - 19 σε ολόκληρη τη Βρετανία.

Ο εκπρόσωπος της Strava, Γκάρεθ Νέτλετον, δήλωσε ότι η εφαρμογή διαθέτει τώρα δεδομένα ελεύθερα στη διάθεση των τοπικών αρχών για να τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν βελτιώσεις σε ποδηλατοδρόμους και δρόμους και να επιτρέψουν σε περισσότερους ανθρώπους να αντικαταστήσουν τα ταξίδια με αυτοκίνητο και να επιλέξουν να οδηγήσουν, να τρέξουν ή να περπατήσουν.

3334445

Το κάνουμε τώρα - καθιστώντας τα δεδομένα διαθέσιμα - επειδή ο μόνος τρόπος για να μην εξαπλωθεί ο COVID είναι αν κάποιες υποδομές βελτιωθούν, ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Πρόκειται για το πώς δημιουργούμε υποδομές, ώστε το ενεργό ταξίδι να είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση, όχι μόνο για όσους ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις, αλλά για μεταφέρει κανείς το παιδί του από και προς το νηπιαγωγείο ή να πηγαίνει στα καταστήματα», σημείωσε συγκεκριμένα.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι το Λονδίνο, όπου ο κύκλος των μετακινήσεων αυξανόταν πριν από την πανδημία, κατέλαβε την πέμπτη θέση στον πίνακα ανάπτυξης του Strava, με αύξηση 119% - πίσω από το Μάντσεστερ στο 169%, την Γλασκόβη 146% και το Μπέρμιγχαμ 134%.

Ο Κρις Μπόρντμαν, πρώην χρυσός ολυμπιονίκης ποδηλασίας και τώρα αγωνιζόμενος για ενεργά ταξίδια, παρότρυνε επίσης τους σχεδιαστές του άστεως να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να ακολουθήσουν την ποδηλατική τάση «από μια διαφυγή στο lockdown σε μια λύση για τη χώρα».

Πηγή

Loader